anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Kategori: Recept - Förrätt

Smörstekta kammusslor med zucchini, bacon och chili

Hej!

Idag tänkte jag bjuda på ett hemgjort recept på en lyxig förrätt som vi åt i helgen. Kammusslor är inte precis studentmat, men något jag verkligen tycker om. Som ni kanske vet älskar jag fisk och skaldjur överlag, och musslor av alla dess slag är inget undantag.

De flesta recept med kammusslor på nätet innehöll FODMAPs av olika slag (framförallt vitlök), så vi fick komponera ihop en egen rätt. Detta blev fantastiskt gott. Dessutom helt FODMAP-fritt. Om ni undvikit att äta kammusslor, pilgrimsmusslor eller något annat liknanade på grund att att ni tänkt att det inte går eftersom det är FODMAP i allt, får ni här det perfekta receptet. Ät och njut!

Ingredienser:

* Bacon

* Zucchini

* Chilifrukt

* Smör

* Kammusslor

* Salt och peppar

* En skiva citron

 

Gör så här:

Hacka bacon, zucchini och chili i små bitar. Stek väl tills baconen är knapriga och zucchinin är mjuk. Salta och peppra. Lägg över i en skål och täck med folie så att det håller värmen.

Torka ur stekpannan (om du använder samma) och lägg i en stor klick smör. Ha hög temperatur i pannan. Stek musslorna snabbt på båda sidor och ös över smör då och då. Salta och peppra. 

Servera allt tillsammans och pressa över lite färsk citron innan du sätter tänderna i dem. NJUT!

 

Hoppas ni haft en underbar dag fina ni ♥︎ Kärlek,

Annie

Upp