anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Kategori: IBS

7 tips på IBS-vänliga snacks för det perfekta kvällsmyset

Hej!

Idag är det lill-lördag! Hemma hos mig innebär det lite extra mys på kvällen framför TV:n. Vi med känsliga IBS-magar kan som bekant inte vräka i oss allt sånt där "vanligt" snacks, typ godis, mölkchokladkakor, chips med massa olika smaker, läsk och så vidare. På ett sätt är det ju bra, eftersom det inte är speciellt hälsosamt att vräka i sig godsaker på kvällarna. Men vissa dagar vill en njuta lite extra (i form av mat), och jag tycker att alla har rätt till goda snacks i TV-soffan!

Så idag har jag knåpat ihop en lista på goda, FODMAP- och IBS-vänliga snacks ni kan mumsa på ikväll. De flesta är till och med så nyttiga att ni kan äta det oftare än bara en gång i veckan. De ultimata kvällsmyset kan börja!

7 tips på magvänliga snacks till ikväll:

1. POPCORN

Först ut är det mest självklara snackset för mig, nämligen popcorn. Jag älskar popcorn. Självklart ska de poppas i kastrull, med olja och gärna en liten klick smör. Sedan saltas och avnjutas. Fantastiskt i all sin enkelhet.

 

2. OSTCHIPS

För er som vill ha chips med smak av ost. Eller ost med smak av chips... Hur som helst, ni slipper alla konstiga tillsatser i "vanliga" ostchips (av potatis) och får äkta vara! Knaprigt, smakrikt och såååå gott! Ett enkelt och snabbtrecept hittar ni här!

 

3. SALTA & ROSTADE NÖTTER

Det går att köpa färdiga i affären, men det blir både godare och nyttiga om du rostar dem själv. Det går superfort, är enkelt och till och med ganska roligt ;) Mitt recept hittar ni här!

 

4. GLUTENFRI BROWNIE

Okej, nu till det söta. Den här glutenfria brownien går typ inte att slå. Jag skojar inte, jag tror detta är det godaste jag bakat. Inte bara low-FODMAP, utan någonsin. Visst, det tar sin lilla tid att baka, men det är så värt det. Det bästa är om du har framförhållning och bakar dagen innan den ska ätas. En natt i kylen gör att den här brownien går från 9,5 till 11 på en skala 1-10. Och nej, jag har inte skrivit fel. Den är 11/10. Smaka själva får ni se.

 

5. HALLONSUFFLÈ

Om ni är känsliga mot kakao, eller bara inte orkar vänta på att brownien ska gotta till sig i kylen, är den här hallonsufflén den ultimata desserten. Du slänger ihop den på ett par minuter och är klar i ugnen i ett nafs. Sedan är det bara att hugga in. När jag gjorde denna rosa lilla kreation för första gången var jag något skeptiskt till att något så enkelt, med så få ingredienser kunde bli gott. Blev det gott? DET BLEV UNDERBART.

 

6. MELONGLASS

Nu till något som går ännu snabbare; melonglass! Med ynkliga två ingredienser mixar du ihop den här glassen på typ 30 sekunder. Snabbt, enkelt och SÅ GOTT! Även väldigt snäll mot känsliga magar. Yey!

 

7. VARM MJÖLK MED VANILJ OCH KANEL

Till sist vill jag tipsa om en värmande dryck att njuta av. Nu när det officiellt blivit vinter finns det nästan inget godare en en krämig och varm kopp med något gott. Tidigare var det varm choklad som gällde, nu är det den här drycken gjord på laktosfri mjölk, samksatt med vaniljpulver och kanel. Gärna toppad med vispad laktosfri grädde. Underbar helt enkelt. En stor fördel är att den passar väldigt bra till popcorn... ;)

 

Nu har ni ett gäng tips att snaska på ikväll! Det är ju, som sagt, lill-lördag, och då är läge att mysa till det lite extra. 

Nu ska jag fortsätta plugga, för att sedan utse två vinnare i tävlingen som avslutades natten till idag. Ni som vunnit kommer jag att kontakta under kvällen eller morgondagen. Hoppas ni har en superfin onsdag! Ta hand om er och mys mycket ♥︎ Kärlek,

Annie

Kent och för mycket pommes

Hej finisar ♥︎

Jag har haft fullspäckat schema hela helgen, så därför har det inte blivit några inlägg. I fredags kom min bror som pluggar några mil härifrån, och igår kom även mina föräldrar upp. Vi gick på stan lite och sedan åt vi på resturang. Som vi alla vet är det inte helt lätt att hitta FODMAP-fria alternativ. Pommes ska ju vara "okej", men till en viss gräns såklart. Jag överskred förmodligen den gränsen (plus annan mat och lite vin) så idag har magen varit riktigt jobbig. Men, mina vänner. Allt lidande har det varit värt, för igår kväll såg vi Kent. Det var så himla fantastiskt, och det var en konstig känsla som befann sig i kroppen när de spelade. Först och främst var jag underbart glad för att se dem, jag har lyssnat på dem så länge jag kan minnas. Men samtidigt vemodigt och sorgligt att igår var sista gången jag fick se dem. 

Jag tänkte lägga upp en bild från konserten, men avstår om det finns några Kent-fans där ute som ska gå på någon kommande konsert och inte vill bli spoilade. Det första pappa sa när han kom igår var "jag har låtlistan de spelar, det är x antal låtar och x extranummer". Jag blev inte glad alls, jag ville ju att det skulle vara en överraskning, haha. Men, men. Konserten blev ju inte sämre för det.

Ikväll ska jag försöka ta hand om magen på bästa sätt. Jag har precis druckit varmt vatten med ingefära och citronHar ni några tips på hur en kan lugna ner en uppsvälld mage? Tar tacksamt emot förlag! Hoppas ni haft en superfin helg allihop ♥︎ Se till att vila ut och ladda upp inför den nya veckan. Kram,

Annie

Vad vill ni se mer av?

Hej!

Nu sitter jag och ska strax beställa middag. Ikväll blir det sushi! Älskar sushi och är så glad för att det i princip är helt FODMAP-fritt. En av få snabbmaträtter som funkar även för oss. 

Jag tänkte dock inte prata om sushi idag, utan vänder mig istället till er. Jag skulle vilja veta vad ni vill se mer av på bloggen?

Vill ni ha med recept? Och i så fall; vad för typ av recept? Frukost, mellanmål, lunch, vegetariskt...

Vill ni ha tips på hur ni lättare lagar FODMAP-fri mat? Typ vilka ingredienser ni kan byta ut och använda?

Vill ni ha mer personliga inlägg som handlar om min vardag?

Eller något helt annat?

Kommentera vad ni vill läsa om! Eller bara skicka en hälsning, jag blir glad för allt :)

 

Jag kommer läsa alla kommentarer och ta till mig vad ni har att säga. Det är ju trots allt ni som får mig att fortsätta! Ha en superfin kväll allihop ♥︎ Kram,

Annie

Godisbakfylla

Hej!

Jaha, då var det söndag igen. Det blir ett sent inlägg idag, jag har fixat matlåda och tagit fram allt inför kommande vecka som består av massa föreläsningar och tid på universitetet. Men jag har haft en bra helg, så det känns okej att ta tag i livet igen, haha.

I fredags kväll var jag på kräftskiva och umgicks med ett gäng härliga människor. Efter kräftorna bjöds bland annat på den här gigantiska godisskålen. Jag hade en undantagskväll, så självklart slank ett par bitar ner. Shit va gott. Men shit vilken godisbakfylla jag hade igår. Kräftbuffén (som bestod av klassiska pajer, kex, bröd osv), alkohol och godis satte sina spår och jag kände verkligen av överskottet av socker. Det är sådana dagar som får en att fundera på om det verkligen är värt det korta njutningen godisätande ger, i förhållande till hur magen mår efteråt. Jag hade såklart önskat att jag både kunde äta godis och må bra, men ibland måste en ju välja. 

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte önskar att jag kunde hugga in och typ äta upp hela skålen utan att må dåligt. Självklart skulle alla må dåligt av att äta typ 2 kg godis, men vissa mår ju sämre än andra. Till exempel vi med IBS. Världen är orättvis, så är det bara.

Men, men. En får försöka se till det positiva i det hela; att undvika socker är ju bra för hela kroppen. Det gör egentligen bara bra saker för mig att avstå från godis. Bortsett från en liten njutning då, men det är ju inte hela världen. Har ni tips på bra saker att äta istället för godis? Det hade verkligen uppskattats! 

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan en liten stund innan jag ska gå och lägga mig. En lång dag på universitetet väntar imorgon, så det är bäst att vara utvilad. Hoppas ni haft en fin helg allihop och att ni är redo att ta er an den nya veckan! Ha en fortsatt trevlig kväll ♥︎ Kram,

Annie

Tips för att äta ute med IBS och FODMAP

Hej!

Nu har jag kommit hem efter två hela dagar borta på en mini-semester. Att åka i väg och bo på hotell innebär att alla dygnets måltider blir antingen på restaurang eller köpta på annat vis. De flesta av er vet hur jobbigt det kan vara att hitta saker en kan äta. Ofta finns det inte en enda helt "tillåten" rätt på menyn, vilket kan vara ganska frustrerande. Gluten och laktos bli allt lättare att undvika (woho!), men framförallt lök finns i nästan allt. Tänkte därför ge er lite tips på hur vi ska bära oss åt när vi äter ute!

* Bufféer brukar vara ett ganska bra alternativ. Då kan du välja det du (tror) kan äta och även välja mängden. Det är lätt att utesluta såser, som oftast brukar vara de stora fällorna. 

* Sallader brukar också vara bra. Se dock upp med dressingen, de innehåller ofta någon form av lök.

* Hamburgare med pommes är kanske lite förvånande, men på många restauranger har de glutenfritt hamburgerbröd att välja. Byt ut dressingen mot majonnäs och avstå från lök på burgaren. Så gott som FODMAP-fritt tillslut!

* Glutenfri pizza finns på många ställen. Välj tillåtna toppings, men se upp med tomatsåsen då den oftast innehåller lök. Antingen kan du välja en pizza utan tomatsås (det finns faktiskt!), fråga om du kan få endast passerade tomater (eller liknande, alltså tomatsås utan kryddor), eller skrapa bort den som finns och ät liiiite av den om du klarar av det.

* Fisk, kyckling eller kött utan kryddning med potatis innehåller inga FODMAPs. Det är oftast bara såsen som gör det. Majonnäs kan funka till, eller ketchup (om du inte är känslig mot det). Även skirat smör eller en oljebaserad dressing utan vitlök funkar bra.

* Sushi! Den ultimata snabbmaten för känsliga magar. Se dock upp för misosoppan och bitarna med avokado. I övrigt är det grönt och fritt fram för njutning.

* Till efterrätt är laktosfri glass det godaste alternativet enligt mig. Gärna med tillåtna frukter eller bär.

 

Så där, det var mina bästa tips! Har ni något att tillägga är det välkommet! Nu ska jag äta något för att lugna magen lite och sedan slå mig ner vid TVn. Hoppas ni har en fin kväll allihop ♥︎ Kram,

Annie

Dåliga dagar

Hej vänner ♥︎

I en vecka snart har min mage varit riktigt jobbig. Jag har gått runt och sett ut som om jag är gravid i sjunde månaden, mått illa och haft extrema obehagskänslor. Jag antar att många av er vet precis vad jag menar. Det är så himla tråkigt när jag vet att jag äter enligt FODMAP, men det inte hjälper. Förmodligen måste dåliga grejer i tarmen "rensas ut" innan svullnaden går ner, men när händer det då?

Jag läser gamla inlägg på bloggen från då jag ätit enligt FODMAP i ungefär en månad och mådde som en helt ny person. Jag mådde bra för första gången på flera år. Just nu känns det väldigt långt borta och jag behöver påminnas om att det går. Ibland känns det dock hopplöst. Som om jag utesluter massa saker helt i onödan. Förstår ni vad jag menar? 

Tankar går, som hur mycket behövs för att magen ska svälla upp? Det hade varit så enkelt om en visste exakt vad det är som orsakar problemen, men jag har ingen aning. Verkligen ingen aning överhuvudtaget. Det gör mig så frustrerad. Jag vill bara att det ska bli bra nu så jag kan börja återinföra ett livsmedel i taget, och på så vid veta vad jag inte klarar av och vice versa.

Ja, som ni förstår mår jag inte speciellt bra just nu. Ber om ursäkt för ett lite tråkigt inlägg, men känner att jag måste få det ur mig. Samtidigt vill jag påminna om att alla kan ha dåliga dagar, och det är då det är viktigt att tänka på hur bra det kan bli, bara en håller ut lite till. Försöker se det ljusa. Kämpa på allihop! Jag och du och alla som har IBS och allt sånt där skit som förstör vardagen. Vi kan fixa det, jag vet det.

Ta hand om er nu, ordentligt ♥︎ Kärlek,

Annie

Student och matförberedelser

Hej!

Idag är det många som tar studenten och en av dem är min bror. Därför ägnades hela dagen igår och förmiddagen idag åt att laga och förbereda mat. Det har blivit välkomstsnittar, huvudrättsbuffé med bland annat potatissallad, pastasallad, kyckling- och fläskfilé, och till sist två härliga tårtor! Vad som är speciellt med all denna bjudmat är att den är laktosfri, glutenfri och helt fri från FODMAP. Tänk att vi lyckats! Jag ska försöka ta kort på allt och skriva upp recepten. Det kommer förmodligen ta lite tid att bearbeta, men jag lovar att ni kommer få ta del av allt av värde! 

Nu till helgen kommer vi ha besök och på söndag går min bror balen. Det är mycket som händer, men jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade här på bloggen. Ni får gärna hojta till om det är något speciellt ni vill ha recept på, eller om ni behöver hjälp eller tips om IBS, FODMAP eller något annat. Allt är välkommet!

Hoppas ni har en fin fredag allihop ♥︎ Kram,

Annie

Tillbaka - lite bättre

Hej igen!

Nu är jag tillbaka på bloggen efter ledigheten. Jag har som sagt varit i föräldrahemmet och bara tagit det lugnt, legat i solen och umgåtts med mina föräldrar. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har min mage inte varit bra över huvud taget den senaste tiden. Nu när jag varit hemma, borta från all stress och måsten och endast ätit tillåtna livsmedel enligt FODMAP början den äntligen kännas bättre. Igår när jag vaknade kunde jag faktiskt erkänna att svullnaden var mindre än vanligt, vilket känns helt underbart. Jag ska försöka fortsätta nu och inte göra massa undantag med maten, så som kaffe eller andra saker som är svårt att säga nej till.

Redan imorgon börjar sätter dock plugget igång igen, men jag ska försöka hinna med att lägga upp nya recept. Glömde tyvärr kameran i Linköping så jag har fått ta kort med mobilen hemma. Hoppas ni står ut med lite sämre bilder på vissa av de kommande recepten... Det är ju trots allt smaken som räknas. Ska se om jag hinner med att lägga upp ett recept redan ikväll, annars kan ni förvänta er ett imorgon. Om än med kass bild. Bättre än inget tänker jag.

Nu ska jag packa upp, diska undan lunchen och handla inför veckan. Blev även väldigt sugen på att gå ut och sätta mig i solen med en glass. Tyvärr är det lite svårt att hitta både laktos- och glutenfria glassar, som dessutom inte innehåller någon form av fruktos. Om ni har några tips så kommentera gärna! :) Ha en fortsatt underbar tisdag fina ni ♥︎ Kram,

Annie

När magen inte vill samarbeta

Hej finisar!♥︎

Sitter just nu på bussen på väg hem till mina föräldrar och tänkte jag kunde passa på att skriva av mig lite. Som rubriken lyder vill inte min mage samarbeta med mig. Den har varit svullen och jobbig i flera veckor nu. Jag har flera gånger tänkt att jag inte fattar varför den inte är bra, fastän jag följer FODMAP. Problemet är att jag ser bortom alla småmissar. Typ att jag druckit en kopp kaffe då och då. Eller att jag fuskade och ätit laktos eller choklad. Egentligen är det kanske inte så konstigt. Jag undrar bara om det verkligen kan vara dessa små avsteg som kan få min mage att svälla till gravid-size. Hur mycket kan en fuska innan det märks? Räcker det att det är något litet otillåtet livsmedel som gömmer sig långt bak i innehållsförteckningen för att en ska få symtom?

Självklart är det olika för alla, men jag börjar fundera på om inte jag är väldigt känslig för dessa FODMAPs och kanske även vanligt socker i för stora mängder. Vidare tankar jag har är att det tar ett par veckor innan tarmarna rensats på FODMAPs. Jag är ju ingen dietist eller forskare, så jag funderar lite på allt möjligt. Har ni några smarta tankar att dela?

Hela januari månad åt jag 100% FODMAP-fritt, och då var magen en fröjd att leva med. Haha, ja, det är sant. Den märktes inte av alls. Just nu är det självdisciplin som saknas i viss utsträckning. Men även alla tillställningar som kommer upp på våren. Många fyller år, det har blivit ett par resor och mat ute. Då är det svårt att hålla sig till kostnaden helt och hållet, hur mycket man än vill. Något jag har ganska svårt för är att symtomen inte kommer direkt. Allt hade varit så mycket enklare om magen svällde upp direkt efter att en åt ett livsmedel en reagerar på. Tänk va lätt det hade varit att utesluta rätt saker! Och tänk hur lätt det hade varit att säga nej när en vet att i samma sekund du äter det här kommer du må dåligt. Eller tvärt om vet att du kommer må dåligt nu och det kanske kan va värt det, eftersom du kommer må bra imorgon.

Det är ett dilemma det här med IBS. Och det är verkligen inte enkelt att helt och hållet följa kosthållningen enligt FODMAP. Men jag har ju märkt hur bra jag mår av det, och det är ju värt att utesluta vissa livsmedel för att höja sin livskvalitet. Har ni också upplevt förändring? Eller väntar ni fortfarande på att magen ska ge med sig? I vilket fall vill jag säga till alla med IBS, inklusive mig själv: DET FUNKAR. Ge inte upp,hur jobbigt det än är och hur hopplöst det än känns. Vi fixar det tillsammans.

Ta hand om er ordentligt!♥︎ Kram,

Annie

Att må bra i vardagen

Hej finisar!

Hur mår ni? Min IBS är för tillfället lite jobbig, men på bättringsvägen. Den senaste månaden har det inte varit speciellt bra, jag har inte riktigt kommit in i bra matvanor sedan vi var i London, vilket märks på magen. Jag har haft en del ont och varit svullen och mått dåligt till och från. Det märks så tydligt när man "fuskar" med maten, eller bara äter oregelbundet och stressar i sig mat. Men nu de senaste dagarna känns det som att det börjar bli bättre! Jag har börjat äta havregrynsgröt (inte för mycket havregryn på en gång dock) och det känns faktiskt riktigt bra för magen. Det är inte det som ställer till det just nu, det har blivit alldeles för mycket socker i maten och efterrätter och en del andra avsteg som framförallt innehållit laktos. Förmodligen är jag känslig inte bara för de sockerarter FODMAP innehåller, utan även vanligt socker när det blir för mycket, vilket inte är så konstigt egentligen (eller förvånande). Men som den före detta sockerberoende jag är (eller kanske inte ens "före detta") faller jag tillbaka då och då och kan inte motstå glass (dock laktosfri), eller smågodis när jag har det framför mig. Ibland går det liksom inte. Jag antar att vissa av er känner igen det? Blir så trött på mig själv ibland. Hur många gånger har jag inte tänkt "nu får det bli ändring, inget mer socker för mig". Massa gånger. Hur många gånger har jag klarat det då? Inte i närheten av lika många.

En av mina många svagheter. Sjukt goda men fulla med socker, tyvärr.

 

Ni andra med IBS, hur klarar ni vardagen? Om ni blir bjudna på mat, eller bara inte ska vara hemma? Jag tycker det är svårt, det finns så få saker att äta (som magen tycker om) när man är på språng. Ge mig era tips, både vad ni gör på borta- och hemmaplan! 

Hoppas ni har en bra torsdag allihop ♥︎ Kärlek och kramar,

Annie

 

Tid för matlagning

Hej fina ni!

Ni vet när en har för mycket att göra, eller inte är hemma om dagarna, att en inte hinner eller orkar laga mat? Just nu är jag inne i en sådan period, och kommer vara det flera veckor fram över. Det känns riktigt tråkigt, både för min egen skull och för er som inte kommer få ordentliga recept lika ofta. Jag älskar ju att både laga mat och äta, så det känns inte så roligt att bara äta gamla matlådor eller en snabbt ihopslängd sallad utan kärlek. Det finns dock lite recept på lager som kommer att komma upp på bloggen, så helt utan blir ni inte! Så fort jag får möjlighet att laga till något ordentligt (vilket jag verkligen hoppas kommer hända någon gång under denna stressperiod i alla fall) kommer ni självklart få ta del av det. Håll tummarna för att tid ges! 

Som sagt, stressiga och fullbokade veckor ligger framför mig, så ikväll kommer jag ta det lugnt och ladda upp. Först väntar en tenta för att direkt följas av en intensiv period av uppsatsskrivande. Mitt i allt stress finns IBSen som en liten fästing och gör sig påmind. Hittills har inga förvärrade symtom uppstått, men stress är bidragande faktor till IBS. Jag ska göra mitt bästa för att inte stressa upp mig och försöka ta det lugnt så fort tillfälle ges. Att hinna klämma in motion och såklart bra mat är också viktiga faktorer för att magen ska hålla sig så bra som möjligt. Förhoppningsvis ska det gå bra trots lite stress.

Hoppas ni inte känner er lika stressade som jag, utan har riktigt ärlig tillvaro! (Inte för att jag inte har det, men ni förstår;)) Ta hand om er så gott ni kan, det är ni värda ♥︎ Kärlek i massor,

Annie

Detta är min katt som bor hemma hos mina föräldrar. Om någon vet hur man undviker stress så är det hon. Saknar henne lite, gosen ♥︎

Glad påsk!

Glad påsk allihopa! 

Lite i efterskott, men bättre sent än aldrig. Vi har varit i sommarstugan över helgen och firat påsk och födelsedagar med släkten. Det finns inget internet där, varför bloggen fått vila lite. Imorgon kommer dock fler recept upp igen! 

Det är alltid svårt att bara äta sånt en mår bra av vid såna här högtider, även om en gör så gott en kan. Vi har försökt laga FODMAP-vänlig mat hela helgen, och även gjort så FODMAP-fria efterrätter som möjligt. Trots detta har jag magen inte samarbetat överhuvudtaget och varit riktigt uppsvälld och ond. Förhoppningsvis rättar det tills sig så fort som möjligt nu när jag kan börja med vanliga matrutiner igen. 

Hoppas ni har haft en underbar påsk ♥︎ Kärlek,

Annie

Jordnötssmörskakor

Godkväll allihop!

Då var det fredagkväll igen, eller helgafton om man så önskar. Nu ska ni äntligen få receptet på mitt kakexperiment som resulterade i jordnötssmörskakor. De blev inte riktigt som jag ville, men absolut ätbara ;) Perfekt att ha med som mellanmål om man inte vill äta massa frukt och på så vis få sig massa fruktos (för oss med IBS). Dessa innehåller bara nyttiga ingredienser, mättar och är helt enligt FODMAP. Jag ska spinna vidare på det här receptet för att förbättra och utveckla det ytterligare. Men detta är resultatet efter första försöket, och som sagt, de blev goda, men inte trilla-av-stolen-fantastiska. Recept på de övergudomliga kakorna kommer när jag arbetat på receptet lite. De är dock värda att testa, så här har ni mina FODMAP-fria jordnötssmörskakor!

Recept:

* En äggvita

* En halv banan

* Två stora skedar jordnötssmör

* En tsk psylliumhusk

* En msk krossade (saltade)jordnötter

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180º. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Mosa bananen och rör i den och jordnötssmöret i ägget. Strö över lite psylliumhusk. Krossa eller hacka lite jordnötter och blanda i smeten. Klicka ut på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen tills de fått fin färg. Jag hade inne mina i nästan 30 min och då blev de helt genombakta. Jag tror att det kan vara gott att ha i dem kortare stund för att få en lite mjukare kärna, testa dig fram!

 

Ha en underbar kväll allihop, det är ni värda ♥︎ Kärlek, 

Annie

Återbesök hos dietisten

Hej fina ni!

Idag var jag som sagt på besök nummer två hos dietisten. Eftersom IBS-symtomen har förbättrats avsevärt och nästan helt försvunnit konstaterade vi att det ave dags att påbörja fas två i kostbehandlingen FODMAP, nämligen att börja återinföra livsmedel. Detta innebär att jag ska återinföra ett gult livsmedel varje dag, om inga symtom uppstår. Om jag får symtom får jag chilla ett par dagar med endast gröna livsmedel, och sedan prova att återinföra något annat gult. Först ska jag testa med små mängder, för att sedan öka mängden om magen samtycker. Jag är så taggad på detta, ni anar inte! Idag drack jag min första kopp kaffe på nästan två månader, som jag längtat alltså. Det var himmelskt. Mår bra hittills, men ibland kan det dröja upp till 24 timmar innan man får symtom, så vi får se imorgon hur det känns.

Jag har bestämt mig för att ta det lugnt i början och återinföra ett nytt livsmedel kanske varannan dag, för att vara på den säkra sidan. Något jag ser fram emot är att äta äpple. Enligt listan får en börja med ett halvt, och om det funkar kanske jag tillslut kan äta ett helt äpple utan att svälla upp till en ballong efteråt. Åh, vad jag längtar efter den (icke-)känslan. Tänk själva att kunna äta något och må bra efteråt. PEPPAD!!

Hoppas ni alla mår fantastiskt, det gör jag just nu när jag tänker på all mat som jag (förhoppningsvis) kommer kunna äta. Nu tycker jag att vi alla ska njuta av en kväll framför tvn med Vem vet mest och Sveriges mästerkock. Håll även utkik efter ett recept som kommer dyka upp här på bloggen senare ikväll, det vill ni inte missa, jag lovar ;)

Ha en underbar kväll allihop! Kärlek,

Annie

Tisdagsmys

Hej vänner!

Ikväll kände jag att det var en sådan kväll det var dags för något extra. Fick reda på att jag klarat tentan i skatterätt, och det betyder fira! Så ikväll dukade jag fram popcorn med smulad ost, oliver, jordnötssmör och en kiwi. En konstig blandning, haha, men precis vad min kropp behövde ikväll. Jag tycker det kan vara svårt att få i mig tillräckligt mycket energi under dagen då elimineringsfasen förbjuder väldigt många energirika livsmedel. Därför försöker jag ha till exempel kokosolja och jordnötssmör i gröten på morgonen för att få upp energiinnehållet, och äta mer feta saker som ost och oliver. 

Nästa vecka ska jag till dietisten, och förhoppningsvis är det då jag får börja återinföra livsmedel. Är så spänd! Magen har blivit så mycket bättre under denna dryga månad, så det ska bli intressant att se vad jag kan lägga till och fortsätta må bra. Har ni påbörjat att återinföra livsmedel? Hur har det gått för er?

Natten mellan onsdag och torsdag flyger jag till London, som sagt, så det kommer bli lite tyst på bloggen under helgen. På tisdag är jag tillbaka och fit for fight, så håll ut! Får se om jag hinner lägga upp ett recept imorgon, beror på hur länge vi sitter i skolan och hur snabbt jag packar, haha. 

Förresten, om någon av er har varit i London, har ni några tips på vad vi bör se/göra/shoppa/äta? Alla förslag är mer än välkomna!

 

Nu ska jag diska upp efter mitt kalas och njuta lite till av att slippa ännu en omtenta. Hoppas ni har en riktigt härlig kväll allihop, det är ni värda! Vi ses snart igen, kärlek

Annie