anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Hallonmuffins

Hej!

Det blir en del recept på fika nu, men det blir lätt så när jag prokastinerar istället för att plugga... Hoppas det är okej. De flesta gillar väl fika tänker jag. Om inte annat så gillar ofta människor runt omkring en fika ;)

Idag (istället för att skriva uppsats) bakade jag hallonmuffins. De blev verkligen SÅ saftiga och goda. Ni vet när en ätit upp en och typ vill fortsätta äta muffinformen? Så goda blev dom. Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för receptet helt och hållet, utan har så gott som följt Fridas recept på blåbärsmuffins. Jag gjorde dock mindre (både till antal och mängd) muffins, bytte ut blåbär mot hallon och anpassade givetvis receptet efter FODMAP. Kan dock nästan lova att dessa blev minst lika goda, hehe.

 

I orginalreceptet blir det bara typ 8 muffins av denna sats smet, men jag valde att göra använda mindre former. Är dom små får en ta två. Ni vet. Hur som helst tror jag att de hade blivit riktigt maffiga och underbara i amerikanska muffinsformar. Ett tips att testa om ni gillar mycket gott på en gång!

Recept för 18 st normalstora muffins:

* 1 dl socker

* 0,8 dl smör- och rapsolja

* 2 ägg

* 0,75 dl laktosfri yoghurt (naturell)

* 3 dl (+ ca 0,5 dl till hallonen) glutenfritt mjöl

* 1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

* 1 1/2 tsk bakpulver

* 1/2 krm salt

* Mycket hallon (funkar med frysta)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° och placera ut 18 muffinsformar på en plåt.

Vispa ihop socker, olja och ägg. Häll i yoghurt och rör sedan ihop alla torra ingredienser.

Pudra hallonen med mjöl och rör så att de täcks helt. Rör ihop allt. Klicka ut i formarna och ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en potatissticka så att de är klara.

Låt svalna eller avnjut ljumna. 

Dessa går utmärkt att frysa och ha i frysen när muffinssuget sätter in. En vet ju aldrig när det händer. 

Hoppas ni har en fin dag! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas