anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Picklad rabarber

Hej!

Nu när det är rabarbersäsong är det ju verkligen läge att ta till vara på den sura växten. Förutom den självklara smulpajen kan ju rabarber användas till mycket annat. Häromdagen såg jag ett recept i ICAs tidning Buffé på picklad rabarber och rädisa. Jag blev inspirerad och bestämde mig på att testa - och oj vad gott det blev! Jag modifierade receptet lite genom att ta bort rädisor och köra enbart rabarber. Alltså, om ni har rabarber att tillgå måste ni prova detta! Så enkelt och så gott!

Recept för en stor burk:

* Två stora rabarberstjälkar

* 1,75 dl strösocker

* 3/4 dl ättika

* 2,5 dl vatten

* En nypa salt

 

Gör så här:

Skala rabarbern. Dela den i tre eller fyra bitar och hyvla på längden med en osthyvel. Tryck ner i en glasburk.

Koka upp övriga ingredienser. Häll vätskan över rabarberna. Sätt på locket, låt svalna och ställ sen in i kylen. Avnjuts dagen efter. <-- OBS!

 

Hoppas ni har det fint i värmen. Ta hand om er!

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas