anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

#WorldMeatFreeWeek

Hej!

I vintras beslöt jag mig för att sluta köpa kött, efter att gradvis ha skurit ner på min köttkonsumtion under flera år. Många har frågat mig av vilken anledning jag valt att sluta. Svaret är enkelt - av alla anledningar. För det första av etiska skäl, djur är levande varelser och väldigt många djur som slutligen hamnar på våra tallrikar har behandlats fruktansvärt medan de levde. För det andra av hälsomässiga skäl, jag upplever att en vegetarisk kost känns fräschare och lättare för magen att ta hand om (ni med IBS förstår nog vad jag menar ;)). För det tredje är det mest ekonomiskt att inte äta kött, eller i vart fall endast äta kött någon gång ibland. Som den student jag varit i 5 år har kött inte varit det jag velat spendera de få pengar jag haft på. Sist men absolut inte minst av miljömässiga skäl. Det är förmodligen få som missat hur stort avtryck köttindustrin gör på miljön, jämfört med växtbaserade alternativ.

Av dessa anledningar stöttar jag #WorldMeatFreeWeek som är denna vecka. Det innebär att vi, under en veckas tid, endast ska äta vegetarisk kost. Gör som jag och häng med! :)

För oss som äter enligt FODMAP är det inte alltid så enkelt att äta vegetariskt, men det är inte omöjligt. För ett litet tag sedan tipsade jag om mina vegetariska favoritrecept, dom hittar ni här! 

 

Lite senare i veckan tänkte jag tipsa om vegetariska alternativ till kött som funkar enligt FODMAP, ge fler inspirerande recept (vegetariska såklart) och lite annat smått och gott med samma tema. Håll utkik och tagga #WorldMeatFreeWeek! Om ni vill kolla in närmre hittar ni den officiella hemsidan här.

 

Ha en fin måndag, kram

/Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas