anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Pasta Carbonara med färskost

Hej!

Ber om ursäkt för pausen, men skolan och allt runt om har tagit upp alldeles för mycket tid den senaste månaden. Nu har jag dock hunnit samla ihop lite nya recept, så jag hoppas ni är taggade!

Först ut är en glutenfri, laktosfri och FODMAP-fri version på klassikern pasta carbonara. Har så vitt jag vet aldrig träffat någon som inte gillar carbonara. Originalet görs ju med tonvis av parmesan och sidfläsk (bland annat). Min version är anpassad för en lite tightare budget, och kan förmodligen göras på det du kan hitta i kylskåpet hemma - sånt gillar jag!

Recept för en portion:

* Glutenfri spaghetti 

* Några skivor valfri påläggsskinka (jag hade rökt kalkon)

* 1 soltorkad tomat (valfritt, men svingott)

* 1/2 msk laktosfri grädde

* 1 stor sked färskost (laktosfri om du vill)

* Salt

* Svartpeppar - grovmalen!

* En äggula

* Lite sallad om du känner för det

 

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men förkorta koktiden med ca 3 minuter.

Skär skinka och tomat i små bitar. 

Häll av nästan allt pastavatten, spara någon msk. Häll i skinka, tomat, grädde, färskost och salt i pastakastrullen. Rör om ordentligt och låt puttra tills pastan är klar. 

Häll över pastan i en djup skål, toppa med ordentligt med svartpeppar och lägg en äggula på toppen. Servera!

För nybörjare: Innan du hugger in ska du blanda i äggulan i pastan så att den blir en superhärlig och krämig gojs.

 

Ha en helt fantastisk fredag nu! Ta hand om er,

Annie

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas