anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Postkaka

PR-utskick från Postkakan.com

God förmiddag!

Härom dagen när jag skulle hämta posten hade jag fått ett paket. Det är alltid lite roligt att få brev eller kartonger som är större än vanliga faktura-kuvert. Det visade sig vara en kaka, en postkaka. Tyvärr är postkakan inte speciellt low-FODMAP, så jag gav den vidare till mina föräldrar som blev mycket glada. Postkakan är alltså något du kan skicka på posten som hamnar direkt i mottagarens brevlåda, superrolig idé!

Eftersom själva kakan inte är särskilt magvänlig kanske vi inte ska skicka den till oss själva, men det är ju inte heller tanken. Den är till för att förgylla vardagen för någon du tycker om och anser är värd en kaka. Med fördel någon som har en lite mer tolerant mage än oss med IBS ;)

Hur smakade kakan då? Åsikterna är främst mina föräldrars, men även jag var tvungen att smaka lite för att se om jag kan stå för det jag skriver. Kakan som helhet är ganska liten, förmodligen för att den ska gå att leverera i postlådan. Den är å andra sidan ganska kompakt, så en behöver inte en jättestor bit för att bli nöjd. Den går att hålla i nypan när den äts, för den är ganska hård. Jag hade nog föredragit en lite mer kladdig konsistens för det understa lagret är ganska torrt. De två övre lagren kompenserar dock bra med en mer chokladig mitten och en tydlig smak av kola och kokos på toppen. 

Sammanfattningsvis får kakan 4/5 av mina föräldrar. Den är god, men framförallt en väldigt trevlig överraskning i postlådan. Synd bara att de inte är glutenfria. I övrigt en tumme upp för alla som inte äter enligt FODMAP!

Ha en underbar söndag allihop ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas