anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Laxsnurror till förrätt eller tapas

Hej alla där ute!

Idag tänkte jag kort och gott ge er ett superenkelt, men mycket uppskattat (svingott), recept på laxsnurror. De passar perfekt som förrätt, tilltugg eller tapas. Älskar när så enkla saker kan bli så gott, och dessutom funkar för nästan alla magar. Inget gluten, laktos eller andra FODMAPs. Yey!

Ingredienser:

* Glutenfria tunnbröd (jag använde glutenfria tortillabröd, och det funkade super!)

* Glutenfri créme fraiche eller philadelphiaost (eller både och)

* En skvätt citronjuice

* Dill

* Ev salt, socker, vitpeppar efter smak

* Kallrökt lak i skivor

Gör så här:

Blanda créme fraiche med citron och dill och eventuellt lite salt och socker. Bred ut på bröden och lägg över laxen. Rulla ihop som en rulltårta och plasta in med plastfolie. Lägg i kylen till det är dags att servera. Skär upp i cm-stora bitar precis innan servering.

Hoppas ni har en fin sommar allihop! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas