anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Varmt dryck med ingefära, kokos och gurkmeja

Hej finisar,

Vilken grå och tråkig dag det är idag. Eller tråkig kanske är fel ord, det blir ju vad en gör det till. Men det ser tråkigt ut. Just idag uppskattar jag dock det gråa, för jag har ganska mycket inomhussysslor att göra. Och visst är det ganska mysigt att hålla sig inomhur när det är grått och lite regnigt ute?

Vädret fick mig att tänka på en varm dryck som jag gör ibland när jag inte är sugen på te, men ändå något varmt. Den innehåller massa nyttigheter och smakar faktiskt väldigt gott! Enkel att göra är den dessutom. Den innehåller bara, förutom vatten, ingefära, kokosolja och gurkmeja. Ingefära sägs lugna oroliga magar, samtidigt som kokojoljan smörjer och kan lindra värk. Även gurkmeja ska vara bra för både magen och resten av kroppen. Det är alltså inte bara en god dryck, utan också en hälsosam. Win-win! Perfekt att surpla på en dag som denna. Framförallt tycker jag att färgen blir så himla fin! Den blir helt gul/orange och nästan lyser. Kolla bara!

Ingredienser:

* Vatten

* Färsk ingefära

* 1 tsk kokosolja

* 1/2 tsk gurkmeja

 

Gör så här:

Koka upp vatten. Skala och hacka ingefäran och lägg i botten på en kopp. Häll på gurkmeja och sedan det kokta vattnet. Rör ner en sked med kokosolja. Låt svalna något, drick och njut.

 

Ha en underbar torsdag allihop ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas