anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Risnudlar med lax och grönsaker

Hej!

Som några av er kanske märkt la jag upp detta recept för inte så länge sedan. Jag skrev då hur mycket jag hade att göra och att jag behövde lugna ner mig, vilket visade sig vara helt sant eftersom det både blev fel bild till receptet och lite konstiga beskrivningar. Nu har jag korrigerat de fel jag hittat och hoppas att det blir rätt denna gång! Haha, mitt huvud alltså. Tydligen blir plugget för mycket. Tur att det finns god mat att njuta av och luta sig tillbaka med.

Som jag skrev förra gången (och som fortfarande stämmer) är detta är ett sådant recept jag älskar; det går fort att laga, det är nyttigt och det är SUPERGOTT! Kan det bli bättre? Nej, det kan det inte! Jag behöver inte ens säga något mer än att ni verkligen borde laga detta. Typ imorgon. Bara gör det. Njut!

Ingredienser:

* En portion risnudlar

* En laxfilé

* En näve haricots verts

* En morot

* En halv tomat

* Olivolja till stekning

* Salt och svartpeppar

* Sesamfrö

Dressing:

* 1 tsk japansk soja

* 1 tsk rapsolja

* 1 tsk sambal oelek

* 1 tsk limejuice

* 1/2 msk nudelvatten

* 1/2 krm vardera socker, ingefära, paprikapulver, curry, vitpeppar

 

Gör så här: 

Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

Koka nudlarna och haricots verts i ett par minuter och häll av vattnet (häll lite i dressingen).

Skala moroten och skär i tunna strimlor, förslagsvis med potatisskalare. Skär laxen i tärningar. Stek en kort stund på hög värme i olivolja. Salta och peppra. Laxen behöver inte vara helt genomstekt. 

Häll allt i en djup tallrik och blanda runt med dressingen så att allt täcks. Toppa med sesamfrö. NJUT!

 

I fortsättningen ska jag försöka ta ett andetag och dubbelkolla så att allt stämmer innan jag publicerar recept. Det kan ju vara trevligt om maten blir bra och ser ut som på bilden ;)

Ha en fortsatt underbar lördag finisar och ha det riktigt bra! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas