anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Ratatouille med ägg

Hej!

Då var det söndag igen. Jag har inte gjort mycket alls idag utan bara tagit det lugnt. Söndagar är egentligen den ultimata dagen är göra matlådor inför veckan, så jag ber om ursäkt för att jag lägger upp detta receptet så sent. Ni kan ju i och för sig ställa er nu och slänga ihop veckans matlådor, eller göra dem imorgon. Dagens recept är nämligen en perfekt bas för en matlåda! Varma, ihopkokta grönsaker - nämligen ratatouille - är ett perfekt tillbehör till exempelvis kött eller fisk. Det går att ha i köttfärsås för att dryga ut färsen, eller varför inte göra en stor mustig gryta av det.

När jag lagade ratatoullien var den ämnad att ätas direkt, så jag kläckte i två ägg i pannan. Det är nog inte det bästa om det ska bli matlådor av det, men väldigt gott om det ska serveras till lunch eller middag. Självklart kan du göra matlådor av grönsakerna som blir över efter middagen. Det gjorde jag ;) 

Ingredienser:

* Zucchini

* Röd paprika

* Tomat

* Morot

* Tomatpuré

* Kalamataoliver

* Citronjuice

* Salt, svrt- och vitpeppar

* Färsk timjan (torkad funkar också)

* Två ägg

 

Gör så här:

Hacka alla grönsaker och stek i olja på medelhög värme. Klicka ut tomatpuré och rör runt. Droppa i lite citronjuice och krydda. Låt puttra en stund, gärna 20 minuter. Lägg i oliver och rör runt. Gör två hål grönsaksröran och knäck i ett ägg i varje. Salta och peppra på äggen. När vitan börja stelna är det klart att servera. 

Ett tips är att smula fetaost över vid servering. Funkar kanon ihop!

 

Ikväll blir det nog ganska tidigt i säng för min del. Det är alltid skönt att vara så utvilad om möjligt när en heldag på universitetet väntar. Jag antar att ni också ska till skola eller jobb imorgon. Hur ni än gör önskar jag er en fin söndagskväll och en härlig måndag och start på kommande vecka! Ta hand om er ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas