anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Jordgubbsglass-smoothie

Hej!

Ber om ursäkt för den bristande uppdateringen de senaste dagarna, men just nu är det väldigt mycket att göra i skolan. Det är flera tusen sidor kurslitteratur, inlämningsuppgifter, seminarier och föreläsningar som tar upp ganska mycket av ens tid. Plus att jag tycker att det kan vara ganska trevligt att hinna äta, sova och andas ibland också. Det tråkiga med att ha fullt upp hela tiden är att det tyvärr inte finns tid för ordentlig matlagning. På dagarna äter jag matlådor och på kvällen slänger jag bara ihop något snabbt som verkligen inte platsar på bloggen. Hoppas ni har överseende med situationen.

Idag har vi suttit hemma och jobbat med en inlämningsuppgift, men vi avbröt strax efter lunch när vi kände oss färdiga för dagen. Nu sitter jag iklädd myskläder i soffan och äter den här smarriga smoothien som smakar jordgubbsglass. På riktigt alltså! Om ni undrar varför jag har äpple i (vilket är en FODMAP) är det för att jag testar lite. Ni som äter enligt FODMAP kan byta ut den mot mer jordgubbar, banan, kiwi, vindruvor eller strunta i det helt. Lovar att det funkar precis lika bra!

Ingredienser för en (ganska liten) portion:

* En näve frysta jordgubbar

* En halv fryst banan i bitar

* Ett halvt äpple

* 1 krm kanel

* 1/2-1 dl laktosfri mjölk

 

Gör så här:

Skala och dela äpplet i bitar. Häll alla ingredienser i en mixer. Häll i ungefär 1/2 dl mjölk. Mixa. Beroende på om du vill äta med sked som en glass, eller om du vill dricka den behöver du tillsätta mer mjölk. Valet är ditt!

Jag gjorde ungefär enligt dessa mått och det är inte inte en jättestor portion (tyvärr), så den tog slut fort. Jag rekommenderar att du gör en lite större sats, för det kommer du vilja ha ;)

 

Nu borde jag verkligen läsa lite i min inte allt för spännande kurslitteratur, men vi får se hur det blir med det... Om jag känner mig själv rätt blir det nog inte jättemycket av den varan. Ska börja med att diska undan efter fikat och sen får vi se vad mina ben för mig. I vilket fall ska jag ha en lång och skön hemmakväll med Vem vet mest, Halv åtta hos mig och Idol. Har hela kvällen uppbokad vid TV:n, haha. Hoppas ni har en fin tisdag allihop! Ta hand om er ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas