anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Godisbakfylla

Hej!

Jaha, då var det söndag igen. Det blir ett sent inlägg idag, jag har fixat matlåda och tagit fram allt inför kommande vecka som består av massa föreläsningar och tid på universitetet. Men jag har haft en bra helg, så det känns okej att ta tag i livet igen, haha.

I fredags kväll var jag på kräftskiva och umgicks med ett gäng härliga människor. Efter kräftorna bjöds bland annat på den här gigantiska godisskålen. Jag hade en undantagskväll, så självklart slank ett par bitar ner. Shit va gott. Men shit vilken godisbakfylla jag hade igår. Kräftbuffén (som bestod av klassiska pajer, kex, bröd osv), alkohol och godis satte sina spår och jag kände verkligen av överskottet av socker. Det är sådana dagar som får en att fundera på om det verkligen är värt det korta njutningen godisätande ger, i förhållande till hur magen mår efteråt. Jag hade såklart önskat att jag både kunde äta godis och må bra, men ibland måste en ju välja. 

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte önskar att jag kunde hugga in och typ äta upp hela skålen utan att må dåligt. Självklart skulle alla må dåligt av att äta typ 2 kg godis, men vissa mår ju sämre än andra. Till exempel vi med IBS. Världen är orättvis, så är det bara.

Men, men. En får försöka se till det positiva i det hela; att undvika socker är ju bra för hela kroppen. Det gör egentligen bara bra saker för mig att avstå från godis. Bortsett från en liten njutning då, men det är ju inte hela världen. Har ni tips på bra saker att äta istället för godis? Det hade verkligen uppskattats! 

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan en liten stund innan jag ska gå och lägga mig. En lång dag på universitetet väntar imorgon, så det är bäst att vara utvilad. Hoppas ni haft en fin helg allihop och att ni är redo att ta er an den nya veckan! Ha en fortsatt trevlig kväll ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas