anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Krämig räkpasta

Hej finisar ♥︎

Äntligen fredag! Har ni fått fredagsfeeling än? Vi har inga föreläsningar idag, så jag har faktiskt redan en svag känsla av helg i kroppen. Jag kan tyvärr inte leva upp till känslan av helg än, eftersom det är tenta-p och plugget går före typ det mesta just nu. Det blir dock inte plugg hela dagen, det klarar inte min hjärna av utan blir fett mosig. Jag ska istället försöka fredagsstäda lite och eventuellt ge mig ut för att handla. Det senare behöver jag kanske egentligen inte, men det är ett ganska bra tidsfördriv istället för att plugga. 

Eftersom det är fredag och jag älskar fredagar, tänkte jag bjuda er på ett snabbt, enkelt och supergott recept på räkpasta som ni kan svänga ihop till ikväll! Logiken här är att jag 1) älskar fredagar och 2) älskar skaldjur (och pasta), så det blir en perfekt kombo. Hur som helst, i detta recept har jag gjort det extremt enkelt för mig och kokat pastan i såsen (eller såsen i pastan?) för att spara på disk, haha. Om ni inte bryr er om att diska en extra kastrull rekommenderar jag att koka pastan för sig och såsen för sig eftersom det bli lättare att smaka av och få bättre konsistens på såsen utan att pastan blir överkokt. Det är dock inget måste, det gick jättebra att koka allt-i-ett också!

Nu ska jag inte ta upp mer tid från er fredag. Istället tycker jag ni ska kila till affären och införskaffa ingredienser till den här fantastiska rätten. Just do it!

Ingredienser för en portion:

* Glutenfri spaghetti

* 1/2 dl laktosfri grädde

* 1/2 msk vitt vin

* ev lite laktosfri mjölk

* Salt, peppar, dill, persilja, socker

* Skalade räkor

* Gurka

 

Gör så här:

Snabbversion: Koka pastan i saltat vatten tills det är ca 5-6 minuter kvar. Häll av det mesta av vattnet, men spara lite  botten. Häll i grädde, vin och kryddor. Låt koka upp och puttra tills spaghettin är al dente. Ha i räkorna, rör runt och låt bli varma. 

Jag körde även lite gurka i min spiralizer och vände i samtidigt med räkorna. Det blir ett härligt tuggmotstånd av gurkan som lyfter rätten lite!

 

Ha en fantastisk fortsättning på denna underbara fredag och ta hand om er lite extra idag! Det är ni värda ♥︎ Fredagskärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas