anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Hallonsufflé

Hej!

Ber om ursäkt för det bristfälliga bloggandet den senaste tiden. Jag har fullt upp med typ allt känns det som, framförallt skolan. Ska försöka bättra mig! I helgen slängde jag ihop en supersnabb och superenkel dessert som jag tänkte dela med mig av till er idag. Jag hade två överblivna äggvitor och ville göra något roligt, så jag googlade runt lite och detta receptet på hallonsufflé. Jag älskar sufflé och jag älskar hallon. Svängde förbi affären och inhandlade potatismjöl och hallon. Sufflé skulle det bli!

Vilket resultat! Det blev jättegott! Plus att det blev så himla fina och rosa. Och framförallt, mina vänner; de är helt FODMAP-fria! Yes! En naturligt glutenfri dessert! Gör den! Älska den!

Ber om ursäkt för kass bild. Tagen med mobil i mörker... Ja, ni fattar.

Recept för två (stora) stycken:

* 100 g hallon

* 1 (knappt) msk potatismjöl

* 1 msk vatten

* Två äggvitor

* Några droppar citronsaft

* 1-2 msk socker

* Olja + socker till formarna

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 °.

Värm hallonen i en kastrull till ett mos. Blanda potatismjölet med vattnet och rör i hallonen.

Vispa äggvitorna till ett hård fluff (som när en gör maräng). Droppa i citron under tiden och till sist sockret.

Vänd ner hallonmoset i äggfluffet förisktigt och rör runt väl.

Olja och sockra två suffléformar. Fyll med smeten och ställ in i ugnen ganska långt ner i typ 10 minuter, håll koll!

 

Detta recept är nästan helt kopierat från Ica, så all cred till dem! 

 

Nu ska jag kolla på Vem vet mest och slappna av lite. Ha det så fint allihop ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas