anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Fluffig yoghurt med lyxtopping

God kväll mina vänner!

Så var det söndag, kväll och slut på helgen. För min del har den bestått till ganska stor del av plugg, fika och soffhäng. Det har ju varit fruktansvärt tråkigt väder hela helgen, både kallt och regnigt. Plugget går framåt, men det känns så himla segt att sitta ner hela dagarna och läsa. Just därför jag jag inte det, haha. Inte hela tiden i alla fall. Nu har jag kört plugg på förmiddagarna och tagit ledigt på eftermiddagen. Det är väldigt skönt faktiskt. Så länge en hinner med att få in allt i huvudet känns det hållbart. Men vi får väl se hur det artar sig framåt i veckan.

Kvällar som den här, det vill säga mörk, slö, tråkigt, men ändå ganska mysig, tycker jag det är väldigt trevligt att sätta sig i soffan under en filt, dricka något varmt och äta en stor skål med yoghurt. Självklart med massa god topping. Något som gör yoghurten lite extra fancy är en hårt vispad äggvita. Ja, faktiskt. Jag vispar en äggvita i en separat skål och vänder sedan ner den i yoghurten. Resultatet blir en fluffig och supergod mys-kvällmat! Om en toppar med massa goda grejer (typ hallon och mörk choklad) blir det nästan som en efterrätt. Mums alltså. 

Jag vet att bilden inte är det bästa, men det var så mörkt när jag tog den, därav den något bristande kvalitén. Hoppas ni ser förbi det och tror på mig när jag säger hur underbart det smakade.

Ingredienser:

* En äggvita

* Naturell laktosfri yoghurt (gärna hög fetthalt, ca 4 %)

* Lite frysta eller färska hallon

* En ruta mörk choklad (minst 70 %)

* Pumpafrö, psylliumfrö, valnötter, solrosfrö osv

* Ev torkad frukt om du klarar det

 

Gör så här:

Vispa äggvitan till ett fast skum (som när du gör maränger).

Häll yoghurt och hallon i en skål och rör runt så att hallonen mosas och blandas. Vänd ner äggfluffet och rör runt försiktigt.

Hacka chokladen fint och häll över yoghurten. Toppa med valfria frön/nötter och ev lite finhackad torkad frukt.

Nu ska jag ta en låååång och slapp kväll framför TV:n under typ tre lager filtar. Kommer förmodligen på lite sällskap av lite allt möjligt gott jag hittar i skåpen. Det är väl det söndagskvällar är till för? Äta upp allt du inte åt i helgen. Jag tror det.

Ha det underbart finisar ♥︎ Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas