anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Kycklinggryta med soltorkade tomater och spenat

Hej!

Äntligen fredag! Även om det inte innebär ledighet för min del, infinner sig ändå den där speciella fredagskänslan. Ni vet, känslan av helg. Ikväll ska jag träffa en kompis och vi ska laga mat och ha det mysigt. Imorgon kommer jag förmodligen plugga på dagen, för att sedan gå på en (något sen) halloweenfest på kvällen. Älskar att vara kreativ och klä ut sig, det är nästan som att laga mat, fast med kläder. Haha, ni fattar.

Dagen till ära tänkte jag bjuda er på ett riktigt fredagsrecept. Förutom tacos känns detta som en extrem fredagsmat. Vet inte varför, men just kyckling i någon form av lite lyxigare sås, gärna till pasta, känns bara helg. Som ni kanske kan räkna ut lagade vi detta fredagen då jag var hemma hos mina föräldrar. Det kanske är därför jag får känslan av äkta fredag när jag tänker på denna rätt. Inte för att brukar tillaga detta, faktum är att detta var första gången. Kanske för att vi, hela familjen inklusive min bror, satt hemma runt middagsbordet en fredagskväll och åt detta. Precis som när alla bodde hemma. 

Hur som helst. Om ni inte planerat någon mat till ikväll, eller imorgon kväll för den delen, tycker jag att du ska testa detta. Det är enkelt, billigt, bra, gott, FODMAP-fritt... Ja, denna rätt har allt helt enkelt. Dessutom passar den perfekt att ha i matlådan veckan efter. Det gillar vi! 

Recept för 4 personer:

* 4 portioner glutenfri pasta eller ris

* 500 g kycklingfilé

* Olja till stekning

* 4-6 st soltorkade tomater

* Ett par nävar bladspenat

* 2 dl laktosfri grädde

* 1-2 dl vatten

* 1 msk kycklingfond (tex Bong är ok enligt FODMAP), annars går det jättebra att krydda själv

* Basilika, torkad eller färsk spelar ingen roll

* Ev salt och peppar

* 1-2 dl riven parmesaneost

 

Gör så här:

Koka pastan eller riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär kycklingen i bitar och stek i olja. Hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem och spenaten i stekpannan. Häll på grädde, vatten, fond och låt koka upp. Krydda med basilika och eventuellt salt och peppar. Rör ner den rivna osten precis innan servering.

Servera med en fräsch sallad. Ät, njut och gör matlådor om det blir några rester!

 

Ha en fantastisk fredag allihop! Ta hand om er och njut av livet ♥︎ Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas