anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Varm jordnöts- och kokosdryck

God kväll underbara ni!

Eftersom vintern vägrar att försvinna kommer jag här med ett recept på en energikick i form av en värmande och krämig dryck. Jag dricker väldigt mycket olika varma drycker så här års (läs: 10 av 12 månader), ibland bara te, och ibland mixar jag ihop lite spännande smaker. Denna dryck som innehåller jordnötssmör, kokosmjölk och banan är både mättande, full med nyttigheter och supergod. Om man vill festa till det lite kan man, som jag, toppa med marschmallowfluff. Det går att köpa på burk och innehåller endast tillåtna livsmedel enligt FODMAP. Stor del är dock socker, så man behöver ju inte överdosera... Om man kan hålla sig vill säga. 

Recept för en portion:

* 4 cm banan

* En msk jordnötssmör

* En msk tjock kokosmjölk (det stela som är överst när man öppnat en burk)

* En nypa salt

* Laktosfri mjölk

* Laktosfri grädde/marschmallowfluff

* Eventuellt lite vaniljsocker

 

Gör så här:

Mixa banan, jordnötssmör och kokosmjölk. Häll i mjölk och fortsätt mixa så att allt blandas väl. Ha i en liten nypa salt för att förstärka smakerna. Värm i micron på högsta effekt tills den är riktigt varm. Toppa med antingen vispad grädde eller en stor sked marschmallowfluff. Om du tar vispad grädde kanske du vill söta lite med vaniljsocker, men det är valfritt och absolut inte nödvändigt för en underbar smak. 

Drick och njuuuut!

 

Imorgon är det lill-lördag kära vänner, det betyder Mästerkocken och soffmys! Innan dess väntar en heldag i skolan med en inlämningsuppgift som sträcker sig till och med torsdag nästa vecka. Ska göra mitt bästa för att uppdatera med recept, även om jag själv mest kommer äta matlådor. Hoppas ni har det underbart allihop. Njut av livet ♥︎

Annie

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas