anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Passionscurd

Hej allihop!

När jag var hemma över påsk firade vi lite födelsedagar, vilket betyder att tårta måste förtäras. Det var min mamma som hittade det här receptet i tidningen Buffé, och visade det för mig. Jag föll pladask för idén, ändrade lite i receptet, och knåpade ihop den till firandet. Vårt egna recept på själva tårtan kommer inom kort, men först ska ni få vår version av passionscurden. Helt ärligt, detta är bland det godaste jag smakat. Gillar ni lemoncurd kommer ni älska den här. Den är syrlig och fräsch, och det krispiga kärnorna från passionsfrukten är bara så underbara. Det är min fantastiska mamma som gjorde curden, så det är hennes beskrivning ni finner nedan. All ära till henne ♥︎

Till er andra: TESTA DETTA!

Ingredienser:

* 50 gram osaltat smör

* Rivet skal från en citron

* 1 dl citronjuice (typ 1,5 citroner)

* 3 st passionsfrukter

* Två ägg

* En äggula

* 1 dl strösocker

 

Gör så här:

Ta fram smöret så det blir rumstempererat. Riv citronskal. Pressa citron (jag använde en och en halv). Gröp ur passionsfrukterna. Tjoffa allt utom smöret i en kastrull. Vispa. Sätt på plattan, vispa under tiden det börjar värmas. Sjud på svag värme och under vispningt tills det tjocknar, det går på några minuter. Får EJ koka. Ta bort från värmen och vispa i smöret i klickar. Låt svalna. Klart!

 

Imorgon är det fredag, tagga! Och på tal om fredag, är inte det desserternas dag? Jo, jag skulle tro det. Passa på att slänga ihop en passionscurd och överraska någon där hemma eller ät den själv (som jag). Eller varför inte hälla den i en fin burk, pynta till den lite och ge bort den till någon du tycker om? Jag antar att min åsikt om denna curd gått fram. Helt. Stört. God. Mamma (som även råkar vara världens sötaste) gjorde en extra sats som jag fick med mig upp till lägenheten ♥︎ Går och småäter av den i kylen hela tiden nu. Snart kommer lite tips på hur en kan använda passionscurd, mer än att äta den som den är. Håll utkik!

Ta hand om er ordentligt! Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas