anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Flygande Jakob

Hej!

Här kommer ett supergott recept på Flygande Jacob! Smidig att göra, fantastisk att inmundiga och helt perfekt att fylla frysen med i form av matlådor. Det finns tusen olika sätt att göra Flygande Jakob, med eller utan ris i formen, tillbehör i eller bredvid såsen... Ja, ni fattar. Jag lagade denna klassiker med en vän, och vi kom enkelt överens om att more is more, så vi hade allt i gratängen. Vi skippade dock banan helt och hållet, och kompletterade med med nötter istället. Och ost. Mycket ost.

Recept för en form:

* Fyra portioner jasminris

* En grillad kyckling

* 5 dl laktosfri matlagningsgrädde

* En msk sambal oelek

* 1/2 dl tomatpuré

* Vit- och svartpeppar, paprikakrydda, chilipeppar, salt, socker

* Ett paket bacon

* Salta jordnötter

* Ost

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Rensa kycklingen. Blanda matlagningsgrädde, sambal oelek, tomatpuré och kryddor i en bunke. Krydda ordentligt och smaka av tills du är nöjd. Klipp bacon i småbitar och stek knaprigt. När riset är klart lägger du ut det i botten på en ugnsform. Sprid ut kycklingen över riset, sedan baconet och salta jordnötter. Häll över gräddblandningen över hela formen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och hyvla ost över hela härligheten. Snåla inte med osten, det är ju sjukt gott. Ställ tillbaka i ugnen tills osten smält, ungefär 10 minuter till.

Servera med mer jordnötter och skivad banan om man vill. Ät tills du spricker och gör matlådor av resten.

 

Ha en underbar måndagskväll allihop! Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas