anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Passionscurd

Hej allihop!

När jag var hemma över påsk firade vi lite födelsedagar, vilket betyder att tårta måste förtäras. Det var min mamma som hittade det här receptet i tidningen Buffé, och visade det för mig. Jag föll pladask för idén, ändrade lite i receptet, och knåpade ihop den till firandet. Vårt egna recept på själva tårtan kommer inom kort, men först ska ni få vår version av passionscurden. Helt ärligt, detta är bland det godaste jag smakat. Gillar ni lemoncurd kommer ni älska den här. Den är syrlig och fräsch, och det krispiga kärnorna från passionsfrukten är bara så underbara. Det är min fantastiska mamma som gjorde curden, så det är hennes beskrivning ni finner nedan. All ära till henne ♥︎

Till er andra: TESTA DETTA!

Ingredienser:

* 50 gram osaltat smör

* Rivet skal från en citron

* 1 dl citronjuice (typ 1,5 citroner)

* 3 st passionsfrukter

* Två ägg

* En äggula

* 1 dl strösocker

 

Gör så här:

Ta fram smöret så det blir rumstempererat. Riv citronskal. Pressa citron (jag använde en och en halv). Gröp ur passionsfrukterna. Tjoffa allt utom smöret i en kastrull. Vispa. Sätt på plattan, vispa under tiden det börjar värmas. Sjud på svag värme och under vispningt tills det tjocknar, det går på några minuter. Får EJ koka. Ta bort från värmen och vispa i smöret i klickar. Låt svalna. Klart!

 

Imorgon är det fredag, tagga! Och på tal om fredag, är inte det desserternas dag? Jo, jag skulle tro det. Passa på att slänga ihop en passionscurd och överraska någon där hemma eller ät den själv (som jag). Eller varför inte hälla den i en fin burk, pynta till den lite och ge bort den till någon du tycker om? Jag antar att min åsikt om denna curd gått fram. Helt. Stört. God. Mamma (som även råkar vara världens sötaste) gjorde en extra sats som jag fick med mig upp till lägenheten ♥︎ Går och småäter av den i kylen hela tiden nu. Snart kommer lite tips på hur en kan använda passionscurd, mer än att äta den som den är. Håll utkik!

Ta hand om er ordentligt! Kärlek,

Annie

Minimaränger

Hej finisar!

Ni som också pluggar vet att man alltid är som kreativast under tenta-p (för er andra: tiden innan en tenta då man verkligen inte borde göra annat än plugga). För mig brukar det betyda att jag kommer på massa nya recept på maträtter, bakverk och desserter jag vill testa. Idag slängde jag ihop en plåt minimaränger, för att kunna komponera ihop en liten dessert jag just nu har i huvudet. Vi får se hur det blir med den, men maränger blev det i alla fall! 

Jag hade tänkt mig att de skulle bli lika vita som när jag satte in dem, men de blev lite brunaktiga. En gissning är att det är sockret som blivit varmt (bränt?). Såg framför mig hur vita, symmetriska, spröda toppar skulle komma ut ur ugnen, men nej. Ojämna, bruna kluttar blev det. Färgen vet jag som sagt inte varför den blev som den blev, men formen hade så klart blivit finare om man spritsat ut dem. Jag använde en sked och klickade ut, därav de ojämna pluttarna. Det är ju dock inte ögonen som äter, och jag kan lova att marängerna blev minst lika goda som andra med ett finare yttre. Det är smaken som räknas ♥︎

Recept för ca 30 st:

* En äggvita

* Några droppar citron

* 1/2 dl strösocker

* 1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitan med elvisp tills den blir fluffig och hård. Droppa i lite citron. Häll i sockret lite i taget, medan du fortfarande vispar. Fortsätt tills du kan vända skålen uppochner utan att fluffet rör på sig. Klicka ut små kluttar på en bakplåtspappersklädd plåt. Jag klickade ut med en sked, men det blir garanterat snyggare om man använder en spritspåse eller liknande. Låt stå inne i drygt en timme, beroende på ugn. Öppna och känn efter med en tandpetare om marängerna är spröda. Jag fick ha inne mina i typ 1 h 30 min, så ha tålamod - det tar tid. 

Nu får vi se om det blir någon dessert av dessa små godbitar! För min skull hoppas jag det, hehe. Ni får jättegärna komma med egna förslag på vad ni vill se på bloggen! Nu blir det nog lite efterrätter framöver, hoppas ni gillar det, det gör jag. Lite variation har ju ingen dött av tänkte jag. Och visst är det lite krångligt att hitta FODMAP-vänliga desserter? Inte omöjligt dock! Vi börjar här med maränger, ett superenkelt sätt att använda maränger är att krossa dem över laktosfri glass. En klassiker som inte kan gå fel helt enkelt. 

Ha en underbar kväll allihop ♥︎ Kärlek,

Annie

 

Räkwok med risnudlar

Hej där!

Hoppas ni har haft en fin påsk ♥︎ Nu är det sista lediga dagen innan allvaret sätter igång igen, och en får passa på att njuta till max. Imorgon åker jag upp till Linköping igen, så ikväll tillbringas kvällen tillsammans med familjen för att mysa ut det sista av påsken.

Jag är ganska trött på påskmat för tillfället, så idag får ni ett helt annat recept än vad en kanske förväntar sig vid påsk. Detta är en supersnabb och supergod rätt jag lagade till familjen för ett litet tag sedan. Egentligen hade jag viljat blanda nudlar och wok i pannan för att smakerna skulle blandas, men min bror som inte är någon räkfantast fick en egen version gjord på korv. Så huvudrätten för kvällen var räkwok, medan han fick korvwok med exakt samma recept (minus räkorna då). Ett tips till er som inte gillar räkor, men älskar korv. Om det nu skulle finnas fler sådana människor ;)

Recept för fyra portioner:

* En stor morot

* En halv paprika (jag tog gul)

* En burk bambuskott

* En burk vattenkastanjer

* Ca en dl haricot verts

* Räkor

* En msk sojasås

* En tsk oystersauce

* En tsk sambal oelek

* Limejuice

* Vitpeppar, socker, spiskummin, paprikakrydda, kanel och eventuellt salt

* Salta jordnötter

* Ett paket risnudlar 

 

Gör så här:

Hacka morot och paprika och fräs i rapsolja i en stek- eller wokpanna. Häll av bambuskott och vattenkastanjer och lägg i pannan. Krydda med vitpeppar, spiskummin, paprikakrydda och en stänk kanel. Häll på soja, oystersauce, sambal oelek och limejuice. Krydda ytterligare med lite socker och eventuellt salt om det behövs. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Bryt några haricot vertes i bitar och lägg i woken tills de är genomvarma. Tillsätt slutligen räkor och låt dem precis bli varma innan servering. Toppa gärna med lite salta jordnötter och servera till en fräsch sallad.

 

Nu är det som sagt dags för den sista myskvällen hemma hos föräldrarna för min del. Se till att ha det riktigt bra ikväll och ta hand om er! Kärlek från mig ♥︎

Annie

Glad påsk!

Glad påsk allihopa! 

Lite i efterskott, men bättre sent än aldrig. Vi har varit i sommarstugan över helgen och firat påsk och födelsedagar med släkten. Det finns inget internet där, varför bloggen fått vila lite. Imorgon kommer dock fler recept upp igen! 

Det är alltid svårt att bara äta sånt en mår bra av vid såna här högtider, även om en gör så gott en kan. Vi har försökt laga FODMAP-vänlig mat hela helgen, och även gjort så FODMAP-fria efterrätter som möjligt. Trots detta har jag magen inte samarbetat överhuvudtaget och varit riktigt uppsvälld och ond. Förhoppningsvis rättar det tills sig så fort som möjligt nu när jag kan börja med vanliga matrutiner igen. 

Hoppas ni har haft en underbar påsk ♥︎ Kärlek,

Annie

Påsken på ingång

Hej vänner!

Ikväll är det fredagskväll här hemma med god mat, vin och soffmys. Imorgon ska vi åka till vår stuga på kusten för att träffa släkt och fira påsk. Försöker samla på mig så många FODMAP-anpassade recept som möjligt nu när det blir en del matlagning. Eftersom FODMAP är nytt för många får jag stå i köket och laga ganska mycket av maten som serveras. Det mesta är relativt enkelt att göra FODMAP-vänligt, men för någon som inte alls är insatt är det en djungel. Förhoppningsvis blir det en del matnyttigt nu efter helgen som kommer upp på bloggen!

Ni ska få en liten favorit i repris på ett nyttigt och fantastiskt gott recept på morotskaka i mugg som passar perfekt för alla känsliga magar under helgens påfrestningar. Det hittar ni här! 

 

 

Önskar er alla en supermysig påsk med mycket god mat och kärlek. Ta hand om er ♥︎ Kramar,

Annie

 

Pasta Carbonara

Hej!

Nu är jag hemma hos föräldrarna för att fira påsk och födelsedagar. När jag kommer hit blir jag automatiskt kökschef eftersom det är lite svårt för vanliga dödliga att laga FODMAP-fritt. Ikväll var det dock mamma som kom med förslaget att laga carbonara, och vem säger nej till det? Det är verkligen snabb och enkel mat när den smakar som bäst. Varför gör jag inte detta oftare?

Recept för fyra portioner:

* Glutenfri spaghetti

* Två paket bacon

* 1,5 dl riven parmesane

* 1 dl laktosfri grädde

* 4 äggulor

* Svartpeppar

 

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Stek baconen i bitar. Riv osten och blanda i en skål med äggulor, grädde och mycket svartpeppar. När pastan är al dente, häll av och ställ tillbaka på plattan. Blanda i äggröran och baconen och rör ordentligt tills osten smält och det blivit krämigt. Servera direkt, ät och njuuuuuut! 

 

Hur enkelt?! Kan även tillägga att vi är fyra i familjen och detta tog slut i ett nafs, vilket är ett mycket bra betyg på smaken eftersom vissa här hemma är ganska kräsna. Slutsatsen härav blir alltså att ni bör göra en större sats om ni är fyra hungriga (eller sjukt sugna) personer. Detta funkar även utmärkt som matlådor, så gör en ordentlig laddning och packa frysen! 

 

Ha en fin kväll allihop ♥︎ Puss,

Annie

Frögröt-pudding

God kväll alla fina människor!

Håller just nu på att packa och förbereda inför imorgon, då jag kommer åka hem över påsk. Det ska bli så skönt! Bussen går 06:50 imorgon, och jag kommer vara hemma strax efter 11 på förmiddagen, så det blir ett antal timmar resande. Jag ska förbereda någon form av frukost att ta med, och försöka få med dator, kamera och böcker hem. Just nu ser det ut som att jag inte får plats med allt, och det som får bli bortprioriterat är böckerna. Kommer ändå antagligen inte plugga hemma om jag känner mig själv rätt. 

I alla fall, här kommer ännu ett frukostförslag. Denna gången en gröt som bakas i micron till en "pudding". Hur-gott-som-helst. Älskar verkligen gröt! Just detta recept är en variant på min nuvarande morgongröt, som jag i viss mån varierar. Byter ut frön mot andra fröer eller nötter, varierar bär, kryddning, mjölk, grädde eller vatten... Ja, ni fattar. En kan vara så kreativ med gröt! Plus att det är supernyttigt och SVINGOTT!

Ingredienser:

* En halv mosad banan

* En msk jordnötssmör

* En tsk kokosolja

* 3/4 dl valfria gryn(jag använde havregryn)

* 1/2 tsk psylliumhusk

* Ca 1 tsk vardera sesamfrön, pumpakärnor, linfön, psylliumfrön

* Blåbär eller hallon

* 1/2 ägg (eller ett helt)

* 1/2 - 1 dl laktosfri mjölk

* En liten nypa salt

* Kanel att toppa med

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en djup skål eller stor mugg. Anpassa mängden mjölk efter hur löst det blir, det ska vara en lagom lös gegga ;) Micra på högsta effekt i ungefär 1 minut eller tills den stelnat till en liten pudding. Pudra lite kanel över och njut av en fantastiskt god start på dagen!

 

Nu ska jag fortsätta packa och förbereda mig mentalt inför att gå upp typ tidigare än solen. Hoppas ni har haft en superfin dag och att kvällen blir ännu bättre! Kram på er finisar ♥︎

Annie

Yoghurt med kiwi och valnötter

Hej finisar ♥︎

På förfrågan kommer här ett förslag på hur du kan toppa din naturella (laktosfria) yoghurt för att få en fantastiskt start på dagen. Detta funkar även utmärkt som mellanmål eller lättare kvällsmat. Yoghurt är något jag verkligen älskar. Det går att variera i oändlighet, och som om inte den fantastiska smaken och konsistensen vore nog, är det ett riktigt hälsosamt livsmedel fullproppat med nyttiga bakterier! Mer yoghurt åt folket!

Här har jag toppat med:

* Skivad banan

* Kiwi

* Linfrö (hela)

* Solrosfrön

* Valnötter

Jag köper alltid naturella mjölkprodukter (yoghurt, kvarg, fil osv). De smaksatta innehåller ofta dels onödigt mycket onaturliga tillsatser, dels för mycket socker. Att det är socker i fruktyoghurt för att få smak på den är i princip ett måste, men enligt mig är de alldeles för söta för att äta till frukost. Det kan vara riktigt gott med en fruktyoghurt någon gång ibland som efterrätt eller när man bara är sugen på något gott. Som frukost är dock naturell yoghurt mycket godare och hälsosammare. Ett annat alternativ är att blanda naturell och smaksatt yoghurt. Det gör jag ibland om jag vill ha lite mer smak, och inte orkar fixa eller har egen frukt eller bär att lägga på. 

 

Hoppas ni har en fin måndag allihop! Ta hand om er ordentligt ♥︎ Kram,

Annie

Currydoftande kycklingfärssås med ris

 Hej finisar ♥︎

Det känns som att dagarna rusar fram. Redan en ny vecka imorgon och till helgen är det påsk. Shit, vad fort det går! Det är så härligt att det börjar bli ljusare ute, och snart kan en nästan börja känna att värmen är på ingång. På onsdag åker jag hem till föräldrarna för att ta det lugnt, äta påskmat och fira födelsedagar (bland annat min!). Det ska bli skönt att ta en liten paus från plugget. Magen lär dock bli lidande, som vid alla högtider och helgdagar när en äter borta och med andra människor som inte är vana vid en FODMAP-anpassad kost (om de ens vet vad det är vill säga). Självklart får en försöka att äta så "godkänt" som möjligt, men det är både svårt och tråkigt vid högtider. Det kommer antagligen sluta med att jag knaprar medicin för att få magen att samarbeta överhuvudtaget, och må dåligt resten av tiden. Ibland får det vara värt lite magont för att kunna äta tillsammans med andra. Men bara ibland. Förhoppningsvis kommer vi försöka få till en FODMAP-fri tårta! Om den blir lyckad kommer ni självklart få ta del av receptet.

Idag får ni recept på en indisk-inspirerad kycklingfärssås. Den blev faktiskt riktigt lyckad, och passade super med ris, banan och jordnötter. Även detta blir (som mycket av min mat) perfekt till matlådor. Av denna omgång blev det två matlådor om jag kommer festa på någon gång i framtiden, woho! Säger som vanligt; testa!

Recept för 3-4 portioner:

* Jasminris

* Olivolja

* 300g kycklingfärs

* Curry(mycket!), spiskummin, gurkmeja, kanel, paprikakrydda, vitpeppar, salt

* En morot

* 1/2-1 dl laktosfri grädde

* 1/2-1 dl laktosfri mjölk

* Vatten efter behov

* Två msk tomatpuré

* En tsk sambal oelek

* En msk laktosfri gräddfil (kan uteslutas)

* Haricots verts

* Banan

* Jordnötter

 

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Stek kycklingfärsen i olivolja. Krydda ordentligt, curry är huvudkryddan här, så var inte rädd att ösa på. Hacka en morot och stek tillsammans med färsen. Häll på grädde och mjölk och låt koka upp. Tillsätt tomatpuré och sambal oelek. Tillsätt några matskedar vatten om såsen kokar ihop för mycket. Om den är för tunn kan du istället hälla i mer grädde. Låt småputtra medan riset blir klart. Rör eventuellt i en klick gräddfil mot slutet, men låt den endast bli, om den kokar kan det skära sig.

Servera till haricots verts, skivad banan, (salta) jordnötter och en fräsch sallad. Det som blir över (om det blir något över vill säga) är som gjort för matlådor!

 

Vila upp er och ladda inför den nya veckan och påsken. Vi ses snart igen! Kram och kärlek,

Annie

Test av HARIBO Dinozourr

Hej!

Jag blev testpilot på Smartson att testa den nya godispåsen av HARIBO som ska innehålla supersura små dinosaurier, och här kommer min recension. Det fanns tre påsar att välja mellan, men detta var den enda av dom som innehöll godkända ämnen enligt FODMAP. Jag hämtade ut påsen och förväntade mig sura små godisar så att de skulle dra i käken av surhet. Men där blev jag lite besviken. Godisbitarna är söta (formade som små dinosaurier), de är mjuka och fräscha och smakar helt okej. Speciellt sura var de dock inte, tyvärr. Jag som annars älskar surt godis skulle lätt kunna plocka ihop en påse av en hel del annat godis som är mycket surare än de här.

Godis är inte det bästa man kan äta när man håller på med FODMAP, särskilt då det kan vara svårt att hitta bitar som endast innehåller godkända ingredienser. Dessa är dock, som sagt, helt godkända och kan absolut ätas någon gång ibland när suget slår till. Jag gillar dem, men det hade inte gjort något om de var surare.

Slutligt betyg: 3/5

Har ni också testat dessa små (sura) sötsaker? Vad tyckte ni?

 

Ha en fortsatt fin dag allihop! Puss och kram,

Annie 

Gräddig pastasås med bläckfisk och zucchini

God kväll alla underbara!

Här kommer ett fantastiskt enkelt recept som blir supergott och lyxigt. Vardagslyx på högsta nivå helt enkelt. Om ni (som jag) älskar bläckfisk, måste ni testa detta! Lovar att ni inte blir besvikna! Jag är verkligen svag för mat som innehåller smaker från havet. Skaldjur, fisk... Ja, allt som lever i vatten. Kan inte ens tänka på det utan att det vattnas i munnen. Slängde ihop detta till lunch härom dagen, och det blev så gott. Det känns lyxigt, men lika enkelt att göra som vad som helst. Perfekt. Do it!

Recept för en portion:

* Glutenfri spaghetti

* Olivolja

* Ett par bläckfiskringar

* En surimistick

* Salt, vitpeppar, dill

* 1 dl laktosfri vispgrädde+mjölk, eller bara laktosfri matlagningsgrädde

* En tsk hummerfond (kan uteslutas)

* 5 cm zucchini

 

Gör så här:

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka surimin och stek i olivolja tillsammans med bläckfisken. När bläckfistringarna är färdiga, plocka upp dem och lägg dem åt sidan. Hacka zucchini och lägg i pannan. Häll över ca 1 dl vispgrädde (ovispad) och en skvätt mjölk, hummerfonden och kryddorna. Det går att använda matlagningsgrädde om man inte vill ha en fullt så fet sås, men riktig grädde ger en härligt krämig konsistens och len smak. Låt koka ihop. När pastan nästan är klar, häll av vattnet och vänd i pastan i såsen. Lägg i bläckfiskringarna och låt allt värma upp sig och bli en härlig röra. Jag åt detta ur en djup tallrik och serverade en sallad bredvid!

 

Ha en fin lördagskväll allihop ♥︎ Kärlek från mig,

Annie

 

Fler recept på väg

Hej finisar!

Ber om ursäkt för bristen på recept de senaste dagarna, men det har tyvärr varit fullt upp med annat runt omkring. Förändring är dock på väg! Har nu lite bilder i kameran och recept i huvudet som ska in och upp på bloggen. Redan ikväll kommer ni att få ta del av en riktig godbit, missa inte det! 

Det är mest huvudrätter jag lägger upp för tillfället, som in vet. Är ni intresserade av andra saker, till exempel frukostförlag och mellanmål? Eller kanske något helt annat? Kommentera eller skicka ett mail och säg vad ni vill se mer (eller mindre) av på bloggen. Eller skriv bara för att göra mig glad, haha :)

Nu ska bilder in i datorn och ungefärliga mått på ingredienser i mitt huvud ska skrivas ned, för att sedan omvandlas till blogginlägg. Håll ut så ses vi ikväll! Ha det så himla bra vänner, ta hand om er ♥︎ Kärlek,

Annie

Lunch utomhus

Hej underbara ni!

Vi har haft så fint väder de senaste dagarna, så idag tog vi med våra matlådor ut och hade picknick! Det var inte jättevarmt, men solen lyste och jag fick en liten känsla av att våren är här ♥︎ Dagens matlåda bestod av flygande jacob, vilket måste vara en av världens bästa matlådemat!? Hade även gjort en pytteliten sallad till bestående av typ ett isbergssalladsblad och ett par cm gurka. Ni får en halvdassig mobilbild för att se hur mysigt det var.

Åh, vill ha många fler såna här dagar! En blir så mycket gladare när solen skiner, eller hur? Vi får hoppas att helgen bjuder på några soltimmar i alla fall, så att vi kan samla lite naturlig D-vitamin och njuta av att våren är på väg. 

Hoppas ni också har fått ta del av det fina vädret. Jag hoppas också att ni mår bra, och att ni låter er själva mår bra. Idag har jag till exempel varit ute i solen, träffat människor som betyder mycket för mig, och nu sitter jag i soffan framför TVn och äter laktosfri glass. Det är sådant som får mig att må bra. Tänk efter vad som gör er glada och lyckliga. Skriv en lista, eller rada bara upp ett antal alternativ för er själva. Försök beta av minst tre av de sakerna imorgon. Jag lovar er att det kommer kännas bättre än vanligt när ni går och lägger er imorgon kväll. Testa!

Ha en underbar kväll fina ni ♥︎ Ta hand om er, kärlek

Annie

Glutenfria matiga majs-scones-muffins med ost

Hej!

Här kommer ett gammalt recept som jag inte lagt upp tidigare för att bilder är så fruktansvärt ful. Men jag vill verkligen ge er receptet på dessa muffins, för de blev så goda. De smakar typ som scones, fast i muffinsform. Ber verkligen om ursäkt för bilden, som sagt. Låt den inte avskräcka er! Testa dessa små underbara munsbitar så får ni se själva ♥︎

Ingredieser:

* En dl majsmjöl

* En tsk psylliumhusk

* En knapp tsk bakpulver

* En dl mjölk

* En sked kokosolja

* En stor sked turkisk yoghurt

* Många skivor av din favoritost

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser utom osten i en skål och låt stå medan ugnen blir varm. Placera ut muffinsformar på en plåt, detta blir typ 5-6 stycken. Häll upp smet så att forma blir ungefär halvfulla. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min, eller tills de inte är klabbiga i mitten. När de är klara tar du ut dem och hyvlar på osten direkt på muffinsarna så att den smälter lite. Servera och ät medan de är varma.

 

Hoppas ni har en underbar lill-lördagskväll allihop! Här blir det Mästerkocken och tv-mys, det är ju bara lill-lördag en gång i veckan. Ta hand om er. Kärlek,

Annie

Varm jordnöts- och kokosdryck

God kväll underbara ni!

Eftersom vintern vägrar att försvinna kommer jag här med ett recept på en energikick i form av en värmande och krämig dryck. Jag dricker väldigt mycket olika varma drycker så här års (läs: 10 av 12 månader), ibland bara te, och ibland mixar jag ihop lite spännande smaker. Denna dryck som innehåller jordnötssmör, kokosmjölk och banan är både mättande, full med nyttigheter och supergod. Om man vill festa till det lite kan man, som jag, toppa med marschmallowfluff. Det går att köpa på burk och innehåller endast tillåtna livsmedel enligt FODMAP. Stor del är dock socker, så man behöver ju inte överdosera... Om man kan hålla sig vill säga. 

Recept för en portion:

* 4 cm banan

* En msk jordnötssmör

* En msk tjock kokosmjölk (det stela som är överst när man öppnat en burk)

* En nypa salt

* Laktosfri mjölk

* Laktosfri grädde/marschmallowfluff

* Eventuellt lite vaniljsocker

 

Gör så här:

Mixa banan, jordnötssmör och kokosmjölk. Häll i mjölk och fortsätt mixa så att allt blandas väl. Ha i en liten nypa salt för att förstärka smakerna. Värm i micron på högsta effekt tills den är riktigt varm. Toppa med antingen vispad grädde eller en stor sked marschmallowfluff. Om du tar vispad grädde kanske du vill söta lite med vaniljsocker, men det är valfritt och absolut inte nödvändigt för en underbar smak. 

Drick och njuuuut!

 

Imorgon är det lill-lördag kära vänner, det betyder Mästerkocken och soffmys! Innan dess väntar en heldag i skolan med en inlämningsuppgift som sträcker sig till och med torsdag nästa vecka. Ska göra mitt bästa för att uppdatera med recept, även om jag själv mest kommer äta matlådor. Hoppas ni har det underbart allihop. Njut av livet ♥︎

Annie