anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Varma majskakor med lyxpålägg

Hej allihop!

Glad Valborg, eller vad man nu säger. Hoppas ni hade en bra Valborgsmässoafton och inte är alltför trötta idag. Många har ju en tendens att bli lite extra sega på Valborg, midsommardagen, nyårsdagen osv. Så vitt jag vet är valborg en av de dagarna pizza är en storfavorit. Tyvärr är det oftast så att vi med IBS mår sämre efter pizzan än innan, vilket inte riktigt är syftet med dagen-efter-pizza. I alla fall, till er som inte är ert piggaste jag idag vill jag tipsa om ett par svingoda mackor jag gjorde för ett litet tag sedan. Jag kan inte säga att de är att likställa med online-pizza, men för oss med IBS (och ganska många andra också) som inte mår speciellt bra efter en fet pizza är detta ett riktigt bra substitut. De är snälla för magen, mycket hälsosammare än en kebabpizza, gooooda, krämiga och helt FODMAP-fria! 

Ingredienser:

* Majskakor eller riskakor

* Räkost (obs! kolla innehållsförteckningen så att den är ok enligt FODMAP)

* Brieost

* Rökt kalkon

* Din favoritost (jag tog Port Salut)

 

Gör så här:

Lägg majskakorna i en torr stekpanna som är värmd till ca 6/10 av maxvärmen. Vänd dem efter ett tag. Sprid ut räkost på dem. Fortsätt med att lägga på några bitar av brieost, sedan varsin skiva rökt kalkon och avsluta med att täcka dem med vanlig ost. Lägg ett microlock(sånt av plats) över stekpannan så att de bli varma och osten börjar smälta lite. Servera direkt när osten är lagom smält! Jag åt detta som tillbehör till en skål med yoghurt toppad med jordgubbar olika frön, till det drack jag min varma hallon- och kokosdryck. Enkel, men lite smålyxig och supergod middag när en inte orkar laga något tungt.

 

Nu ska jag försöka ta mig upp ur soffan och städa lägenheten, det är en söndagssyssla jag försöker få rutin på. Inte världens roligaste, men skönt när det är gjort. Har/ska ni hitta på något roligt idag? Eller bara chilla kanske? Själv har jag precis varit ute en runda i den underbara vädret och samlat lite D-vitamin. Det är så härligt att det börjar bli varmt och ljust ute! Ikväll blir det nog soffhäng och film, och kanske lite chips och laktosfri glass. Vi får se vad kvällen bjuder på! Ha en underbar söndag fina ni ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas