anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Sallad med kräftstjärtar och keso

Hej!

Hoppas ni haft en fin helg allihop ♥︎ Det har jag ia alla fall, förutom att den just nu avslutas med lite plugg i sista sekund. Det har varit en skön helg, ganska bra väder och mycket god mat. Något jag uppskattar efter en helg med mycket (och då menar jag mycket) mat är att börja den nya veckan med något lite lättare. En matig sallad är perfekt för måndagar. Tänkte därför dela med mig av en av mina favoritsallader så att ni också kan få njuta av den, typ imorgon. Den här innehåller det underbara proteinet kräftskjärtar. Som ni vet älskar jag skaldjur över allt annat, så självklart är det en klar favorit även som salladstillbehör. Kräftskjärtarna går givetsvis att byta ut rill räkor om en hellre vill ha det, inga konstigheter! 

Ingredienser:

* Sallad (typ isbergs)

* Tomat

* Gurka

* Kräftstjärtar 

* Laktosfri keso

* Olivolja

* Pressad citron/citronkoncentrat

* Salt och svartpeppar

 

Gör så här:

Hacka sallad, tomat och gurka och lägg på en tallrik. Strö över kräftstjärtar och keso. Ringla över olivolja och citron, krydda med salt och peppar. Klart!

 

Så himla enkelt, och så himla gott! Snabbmat i sitt esse, eller vad säger ni? Blev väldigt sugen nu i skrivandets stund. Kanske får bli en sväng till affären imorgon innan lunch så att jag kan slänga ihop den här godingen. Gör ni också det, så kan vi äta den tillsammans på distans ;) Nu ska jag strax luta mig tillbaka i soffan, efter att jag diskat, och andas ut innan den nya veckan tågar in. Jag ska flytta till helgen, så kommer ha mycket att göra. Packa, städa och bära. Flytta, packa upp och vakna i en ny lägenhet. Lite vemodigt att lämna min mysiga lya just nu, men hoppas att jag kommer trivas bra i den nya med. Ska göra mitt yttersta för att ni inte ska bli lidande av receptbrist! Till dess: ät skaldjur och må som kungar och drottningar! Det tänker jag göra. Kärlek till er,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas