anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Peanut butter Jelly Hot Milk

Hej!

Hur mycket grejer får plats i ett rum och kök egentligen? Har fyllt hur många flyttkartonger och kassar som helst, och sakerna tar aldrig slut. Imorgon går flyttlasset, men jag tvivlar på att vi får med oss allt på en gång, haha. Tur att jag inte flyttar så långt. Passar även på att rensa i skafferi, kyl och frys. Lika bra att få bort allt som innehåller FODMAP så att det inte går att "råka" få i sig hemma. Ger bort väldigt mycket mat just, känner mig extremt givmild mot min vilja. Det är så många kryddor, spannmålsprodukter och andra skafferivaror jag rensar bort. På ett sätt känns det tråkigt, men å andra sidan är det inte värt att äta det och må dåligt. Det är ju trots allt ganska mycket mat som är tillåtna enligt FODMAP också.

Som vi kanske vet älskar jag varma drycker och dricker minst två koppar te, varm mjölk med smaksättning eller annat varmt om dagen. Jag har tidigare tipsat om varm jordnöts- och kokosmjölk. Denna underbara kreation är ett återkommande inslag i min vardag, med viss variation förstås. För ett par dagar sen gjorde jag en variant (typ) fast mycket enklare och inte så mastig. Ni har säkert hört talas om peanut butter jelly-kombon. Jag tänkte på det i någon sekund och beslöt att testa göra en mjölkdrink av det. Smaklökarna ljublade och en ny kvällsrutin var född. Det blev så gott. Ni förstår säkert att detta just nu är en stor favorit, varför jag vill dela denna underbara smakupplevelse med er. Varsågoda!

Ingredienser:

* En kopp mjölk

* 1/2-1 msk hallon- eller drottningsylt (OBS! Kolla innehållsförteckningen efter FODMAPs)

* 1 msk jordnötssmör (creamy)

 

Gör så här:

Värm mjölken antingen i micro eller på spisen. Rör i sylt och jordnötssmör och låt lösa upp sig lite. Drick och njut.

 

Ber om ursäkt för en dålig mobilbild. Ni får dock se mina spexiga mjukisbyxor så det kanske kompenserar kvaliteten på bilden. För att byta samtalsämne hoppas jag att ni har en underbar fredag allihop! Jag packar som sagt och kommer hålla på tills jag är klar. Hoppas bara jag kan få slappna av lite i soffan på kvällen och inte böhver packa tills det är dags att sova. Imorgon är det flytt för fulla muggar så då blir det ingen vila i alla fall. Har ni några roliga planer till helgen? Jag räknar ta det lugnt och inte göra någonting som roligt. I alla fall vid jämförelse med att bära flyttkartonger... Nu ska jag fortsätta packa. Ha en fantastisk dag och kväll! Ta hand om er ♥︎ Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas