anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Mozzarellasallad

Hej!

Vilket väder det är! Så härligt! Har försökt vara ute så mycket som möjligt idag efter lunch. På förmiddagen skrev vi på uppsatsen som (typ) är klar nu. Det är egentligen sjukt. Vi har skrivit en kandidatuppsats. Jag tar en kandidatexamen. What! Det är en del att göra innan examen tas, men det är så nära nu. Kan inte riktigt greppa det. 

Det var varken vädret eller kandidaten jag skulle prata om, utan en sallad! Dagens snabba och lätta lunch blev en enkel sallad med babyspenat och mozzarella. Jag vet att jag har sagt det förr, men jag älskar mozzarella. Så krämig och god och underbar och... FODMAP-fri! Den här salladen går som sagt äta till lunch om en inte är så hungrig (rekommenderar dock att komplettera med ett knäckebröd eller liknande), men passar även perfekt som tillbehör till någon annan maträtt. God är den i alla fall.

Ingredienser:

* Isbergssallad

* Babyspenat

* Gurka

* Tomat

* Mozzarella

* Olivolja

* Salt och svartpeppar

 

Gör så här:

Hacka alla salladsgrejer utom babyspenaten (om du inte vill så klart). Lägg i en skål. Tärna mozzarellan och lägg i. Ringla olivolja över. Salta och peppra. Servera!

 

Hur enkelt som helst att göra supergod och FODMAP-fri sallad. Hoppas ni har haft en underbar solig dag allihop! Verkar bli lika fint (om inte ännu varmare) imorgon. Hoppas vi får lite sol på oss även då. Tills dess får ni ha det riktigt bra och ta hand om er ordentligt ♥︎ Kärlek,

Annie

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas