anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Iste med rooibos och hallon

Hej!

Vet inte varför, men det har känt som fredag idag. Fint väder, inget plugg och ska snart åka och kolla nya avsnittet av GoT som jag ännu inte sett. Det bästa är att det är fredag imorgon, så jag får två fredagar att njuta av. Älskar fredagar. Det är nog den bästa dagen på veckan. Har ni några storslagna planer inför imorgon, eller kanske förverkligas de idag? Hur som helst, när det är sån här värme finns det typ inget godare än att svalka sig med iste. Godare än både läsk och saft enligt mig. Jag hade faktiskt aldrig testat att göra det själv, så detta var första gången. Och det gick! Hur gott som helst. Gjorde det på rooibos istället för svart te som de flesta isteer är gjorda av. Detta blev alltså helt FODMAP-fritt. Jag använde smaksatt te, men det går minst lika bra att använda vanligt rooibos. Även vitt te funkar enligt FODMAP. Testa, testa, testa!

Ingredienser:

* 1/2 mugg kokande vatten

* 1 tepåse med rooiboste (jag hade med smak av hallon och granatäpple)

* 1 tsk pressad citron

* 1 tsk strösocker

* En liten näve hallon

* Isbitar

 

Gör så här:

Koka upp vattnet och häll i en kopp. Lägg i tepåsen och ett av hallonen och låt dra lite längre än anvisningarna på förpackningen. I ett högt glas pressar du i citron, lägger i resten av hallonen och fyller upp till hälften med kallt vatten. När teet börjar bli färdigt häller du i sockret och blanda runt tills det löst upp sig. Häll sedan teet i vattenglaset. Ställ in glaset i kylen och låt svalna. Lägg i ett par isbitar någon minut innan servering så arr det hinner bli riktigt kallt. 

 

Nu blir det snart en snabb sväng till affären för att inhandla något ätbart till kvällen och soffhänget. Ta hand om er allihop och ha en riktigt fin kväll! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas