anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Glutenfri smulpaj med cornflakes och bär

Hej finisar ♥︎ 

Oj, vad varmt det är ute! Vet inte hur vädret ser ut hos er, men här i Linköping är det hur varmt som helst. Har tagit en paus inomhus nu och tänkte passa på att uppdatera bloggen. I helgen bakade jag en smulpaj med bär som serverades till laktosfri vaniljsås. Vaniljsåsen köpte vi färdig, så har tyvärr inget recept till den. Jag googlade runt lite och letade inspiration till glutenfri smulpaj. Jag hade redan innan bestämt mig för att göra med cornflakes, för jag tänkte att det skulle bli krispigt och borde passa bra som pajskal. Kan avslöja att det gjorde det. Riktigt mumsigt blev det! Jag använde inga mått när jag gjorde pajen, så detta är bara uppskaddade siffror. Om det ser ut att bli helt knasigt om ni följer mina måttangivelser så kan det vara så att jag uppskattat måtten fel. Gör på känsla, det gjorde jag! Annars är det bara att fråga så ska jag kolla närmare på saken ;) I vilket fall som helst, jag har inte ätit smulpaj på hur länge som helst. Och har redan gjort den här pajen två gånger, haha. Högsta betyg med andra ord. Testa!

Ber om ursäkt för bedrövliga mobilbilder, men jag var inte hemma och hade tyvärr inte med min kamera.

Smulpaj:

* 5 dl cornflakes

* 1 dl glutenfritt mjöl (jag använde Lailas blå mjölmix)

* 3/4 dl strösocker

* 1/3 dl sirap

* Drygt 1 dl flytande margarin eller smör

Bär:

* 225 g (ett paket) hallon och blåbär (jag använde lite mer än ett paket)

* Socker

* Kanel

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bären i botten på en ugnssäker form. Strö över socker och kanel. Krossa cornflakes i en bunke (behöver inte bli supersmått) och blanda ihop med mjöl, socker, sirap och margarin. Klicka ut jämnt över bären och sätt in i ugnen i ca 20 min eller tills pajen fått en fin färg och känns klar. Servera till laktosfri vaniljsås eller glass.

 

Nu ska jag ut i solen igen och äta glass. Det är väl det en kan göra i den här värmen, men jag klagar verkligen inte. Älskar solen och värmen! En får ta vara på de få dagar sånt här väder visar sig i Sverige. Hoppas ni också får ta del av detta underbara väder. Om inte annat får vi hoppas att det blir fler såna här dagar. Kram på er!

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas