anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Frukost på Scandic

God kväll!

Idag firade jag och min uppsatspartner att uppsatsen officiellt är klar med att äta frukost på Scandic. Frukostbuffén erbjuder både laktos- och glutenfria alternativ, så det gick väldigt bra att äta enligt FODMAP även då. Så länge en väljer tillåtna frukter och pålägg ska det inte vara några problem. Jag åt laktosfri yoghurt med cornflakes, solrosfrön, pumpafrön, linfrö, valnötter och lite torkade bananchips. Till det en glutenfritt bröd med olika pålägg, så som ost, brieost, rökt kalkon, gurka och tomat. Det fanns ananas, cantaloupe- och honungsmelon som alla tre är tillåtna enligt FODMAP. Och så självklart åt jag massor av bacon. Åh vad jag älskar det! Tyvärr blev det ingen äggröra till, eftersom den (antagligen) innehöll laktos. Men som sagt, det fanns detta och mycket mer vi som undviker FODMAPs kan äta. Tummen upp! Det var en riktigt bra start på dagen - cykla ut i det underbara vädret för att sedan mötas av en stor, uppdukad frukostbuffé. Fler morgnar borde börja så. Bjuder på en bild på den första portionen.

Kan avslöja att det blev ett par till portioner efter denna. Frukost är ju så gott. Plus att en inte ätit något på hel natten så (i alla fall) jag är superhungrig på morgonen.

Hoppas er morgon (och dag) också var härlig! En märker att det börjar bli sommar nu, eller hur? Vädret, humöret... ja, allt tyder på det! Äntligen börjar plugget lida mot sitt slut, endast en stor uppgift kvar innan sommaren. Det ska bli så skönt med lite lov. Jag, och förmodligen de flesta andra som pluggar, ska jobba största delen av sommaren, men det är ändå en speciell känsla när studierna tar sommarhupphåll. Själv ska jag hem tillföräldrahemmet där jag kan slappna av på ett helt annat sätt än i Linköping. Ser fram emot det så mycket!

Nu är det dags att släppa allt för kvällen och luta sig tillbaka i soffan för min del. Ha en underbar kväll fina ni ♥︎ Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas