anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Stekta grönsaker med chiliräkor

Hej!

Idag har varit en riktigt skön dag. Jag har varit ensam hemma hela dagen eftersom de andra i familjen jobbar. Jag har gått runt och pysslat i huset, städat lite och bara njutit av ledigheten. Till lunch behövde jag inte ta hänsyn till någon utan kunde experimentera med maten utan att vara rädd att förstöra för någon annan. Resultatet blev dock väldigt bra, så nu i efterhand hade jag gärna bjudit på detta. Det fanns en öppnad burk med räkor som bara skrek efter att bli uppäta. Självklart offrade jag mig. Jag gjorde en liten marinad med olja, citron och chili och serverade sedan till snabbt ihopstekta grönsaker och laktosfri keso. FODMAP-fritt och supergott! 

Ingredienser:

* Räkor i lake

* Rapsolja

* Pressad citron

* Chiliflakes

* Ingefära

* Olivolja till stekning

* Zucchini

* Gurka

* Tomat

* Salt och peppar

* Laktosfri keso 

 

Gör så här:

Häll av räkorna och blanda med rapsolja och pressad citron (ungefär 50/50). Hyvla i lite ingefära och strö över chiliflakes.

Hacka eller hyvla zucchini och gurka tunt. Hacka tomaten i små tärningar. Stek i olivolja tills de bli mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd. Salta och peppra. Släng i räkorna (utan marinaden) så att de blir varma, typ 30 sek. Servera gärna med en klick laktosfri keso, crème fraîche eller turkisk yoghurt.

Vet tyvärr inte hur mycket jag använde av allt, ni får gå på känsla och använda era smaklökar. Det kan ju inte bli hur illa som helst ;)

 

Ikväll blir det bara att slappa vid TV:n och umgås med familjen. Hoppas ni haft en fin dag allihop ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas