anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Sallad med stekt zucchini, ägg och mozzarella

Hej!

Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom jag inte kommer hinna blogga idag. Som jag nämnt börjar dagen tidigt med seminarier, närmare bestämt fem stycken, som slutar vid ca 15. Sedan har jag en knapp timme på mig att komma hem, äta, packa det sista och sedan ta mig till bussen. Det kommer vara en stressig och lång dag, men jag ser fram emot att komma hem. Idag tar jag äntligen sommarlov!

Jag tänkte ge er ännu ett salladsrecept, hoppas inte ni är trötta på sallad. Själv älskar jag sallad eftersom en kan variera det så mycket, och framförallt går det snabbt att tillaga. Ett tips när du ska göra sallad är att försöka blanda så många färger som möjligt, eftersom olika färger ger olika vitaminer och näringsämnen. Försök också alltid att ha mer än bara grönsaker, tillexempel ost, ägg eller keso för extra protein. Här har jag både mozzarella och ägg för att få det lite matigare. Att ha kokt quinoa eller hirs i är också väldigt gott och tillför ytterligare näringsämnen, mättnad och härlig textur.

Denna sallad är gjord av sådant jag har i kylen som måste ta slut innan sommaren. Gillar att göra tager-vad-man-haver-måltider. Det lockar alltid fram en kreativ sida hos en själv. Antar att jag, som student dessutom, inte är ensam om att hitta på nya kombinationer utifrån vad kylskåpen har att erbjuda. Hur som helst, receptet på denna sallad hittar ni under bilden!

Ingredienser:

* Isbergssallad

* Babyspenat

* Tomat

* Gurka

* Mozzarella

* Ägg

* Zucchini

* Olivolja till stekning+dressing

* Salt och svart peppar

 

Gör så här:

Koka ägget perfekt.

Värm en stekpanna med olivolja i. Skiva zucchinin och stek på medelhög värme. Salta och peppra.

Hacka sallad, tomat och gurka och lägg i en skål. Tärna mozzarella och lägg i salladen. Ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak. 

När ägget är klart sköljer du det i kallt vatten och skalar det. Lägg i salladen. När zucchinin är mjuk lägger du även den i salladen. Servera direkt ♥︎

 

Som sagt är detta ett tidsinställt inlägg och just nu sitter jag förhoppningsvis på bussen på väg hem. Hoppas ni har en underbar dag finisar! Ta vara på kvällen, det ska jag. Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas