anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Rissallad med räkor

Hej!

Oj, vad tiden springer iväg när det är fullt upp. Från att en vaknar till att det är kväll är det något som händer. Nu i helgen har det som sagt varit fullt upp med student, bal och gäster. Nu har jag dock laddat in matbilderna i datorn, så det är bara recepten som ska skrivas ner för att de sedan kan komma upp här på bloggen.

Ikväll tänkte jag i alla fall bjuda er på ett recept på en smidig lunch. Jag slängde ihop detta för ett par dagar sedan när jag var hemma och mamma kom hem från jobbet på lunchen. Vi hade ätit ris kvällen innan och fått ungefär två portioner över, så jag fick i uppdrag att göra något av det till lunch. Jag letade igenom kylen och hittade lite olika grönsaker och en burk med räkor. Dressingen improviserade jag ihop allt eftersom, varför jag inte angett några mått. Om ni vill ha det mer exakt är det bara att hojta till så ska jag försöka ange ungefär hur mycket jag använt av varje. Annars är det bara att låta magkänslan styra. Slutresultatet fick i alla fall väl godkänt i betyg och jag har lovat mamma att göra det igen ;) FODMAP-fritt, snabbt och supergott! 

 Ingredienser:

* Koks ris (kallt)

* Isbergssallad

* Tomat

* Gurka

* Räkor

Dressing:

* Soja

* Rapsolja

* Vatten

* Citron- eller limejuice

* Sambal oelek

* Kanel, paprikakrydda, curry, socker, salt, vitpeppar, chilipeppar

* Ingefära

 

Gör så här:

Dressing: Blanda soja, rapsolja och lite vatten i en skål. Riv eller hacka en liten bit ingefära och lägg i så att dressingen suger åt sig smaken. Droppa i lite citron eller lime. Krydda efter smak.

Sallad: Hacka sallad, tomat och gurka och blanda med kallt (kokt) ris i en skål. Ös på mycket räkor. Häll sedan över dressingen och blanda runt ordentligt.

 

Jag är helt slut efter helgen. Det har varit så mycket att göra och fixa. Det har dock varit en väldigt trevlig helg, och det är ju alltid roligt med festligheter och allt det för med sig, typ mat och människor en inte träffat på länge. Hur har er helg varit? Hoppas ni har mått bra och att ni tar hand om er och varandra! Imorgon är jag bjuden på lunch hos farmor och farfar. Jag antar att ni håller med mig om en sak angående det: ingenting slår farmors mat. Så är det bara. En liten parentes. För att göra er avundsjuka. 

Hoppas ni har det fantastiskt allihop ♥︎ Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas