anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Kall marinerad fläskfilé till buffé

Hej!

Nu äntligen tänkte jag börja lägga upp recept som passar till buffé. Dessa rätter passar såklart jättebra till annat också, men de är anpassade att göra i mängder och kan göras ett par dagar i förväg om det behövs. Först ut är marinerad fläskilé. Den är FODMAP-anpassad och marinaden är helt FODMAP-fri. Den innehåller varken gluten, laktos, lök, vitlök eller något annat som stör magen. Bara att njuta alltså. Underbart!

Ingredienser:

* 1 kg fläskfilé (drygt)

* 1 röd chili

* 3 msk soja

* 3 msk balsamvinäger

* 1,5 dl olivolja + lite till att bryna fläskfilén i

* Persilja, salt och svartpeppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Bryn fläskfilén i olivolja, salta och peppra och lägg sedan i ugnen. Här behöver du allra helst en termometer så du vet exakt när innertemperaturen är 70°. Under tiden gör du marinaden.

Hacka chilin och persiljan och rör ihop alla ingredienser. Lägg fläskfilén i marinaden när du tar ut den ur ugnen. Förslagsvis kan du lägga allt i en plastpåse så att köttet täcks så mycket som möjligt. Låt den dra i ca 2 h.

Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat. Ringla över marinaden. Om det behövs kan du salta och peppra lite över.

 

I natt flyr jag till varmare breddgrader för att vila upp mig och samla energi. Det är även sista veckan innan jag börjar jobba, och vill utnyttja den till max. Jag ska förinställa några inlägg så att ni inte blir utan uppdateringar, så klart! Tills jag kommer tillbaka får ni ha det underbart i Sverige, ses snart! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas