anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Kall kycklingfilé till buffé

Hallå där!

Här kommer recept nummer tre i min buffésamling. Detta är ett enkelt, men supergott, recept på kycklingfilé som passar utmärkt på buffébordet. Ni kan självklart servera kycklingen med vad som helst. Här har jag valt körsbärstomater, ruccola (som inte är med på bild) och parmaskinka. Ett annat förslag på tillbehör är oliver, fetaost och soltorkade tomater. Bara att testa sig fram! Tänk bara på att hålla det fritt från FODMAP, så är alla glada. Receptet finner ni under bilden!

Ingredienser:

* 500 g kycklingfilé

* 2 msk salt

* 2 dl iskallt vatten

* Smör till stekning

* Ruccola

* Körsbärstomater

* Parmaskinka

 

Gör så här:

Blanda salt och vatten. Lägg i kycklingen och låt dra i ca 2 h.

Sätt ugnen på 150°. Ta upp och torka av kycklingen. Bryn i smör och lägg in i ugnen. Här är det bra om du har en termometer så du vet när kycklingen har en innertemperatur på minst 70°. Ta ut och låt svalna. Skiva kycklingen tunt och lägg på ett serveringsfat tillsammans med ruccola, körsbärstomater och parmaskinka. Jag vet att jag glömde ruccola innan jag tog bilden, men ni får föreställa er små gröna blad, hehe.

 

Detta är en av mina favoriter på buffén. Kyckling i sig är ju gott, men det passar så bra till typ allt. Potatis, pasta, alla möjliga såser, sallad... ja, allt! Mmm. Blir sugen på buffé nu när jag skriver. Antagligen får vi dock god mat där jag är just nu, men en vet ju aldrig. Hur som helst, ni får ha en underbar söndag allihop! Ta hand om er ♥︎ Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas