anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Smörstekt gnocchi med tomat och oliver

Hej!

Här kommer ett tips på en snabb men fantastisk god lunch. För ett litet tag sedan blev jag tipsad om glutenfri gnocchi och blev så klart tvungen att köpa hem och testa. Så gott alltså! Glutenfri pasta finns ju, men utbudet är ju inte extremt stort som ni kanske vet. Blev därför väldigt glatt överraskad av detta pasta-substitut. Gnocchi, för er som inte vet, är små degbollat med potatis typ. Smakar i princip som pasta, men lite mäktigare och jag tycker det känns lite lyxigare. Eftersom detta är färsk gnocchi tar det bara ett par minuter att tillaga dem. Jag improviserade ihop en röra med lite grönsaker, oliver och mycket smör och det blev fantastiskt gott. Det viktigaste är mycket parmesan innan servering. Mycket.

Recept för två portioner:

* 2 portioner glutenfri gnocchi (färsk)

* 1 msk olivolja

* 25 g smör till stekning

* En tomat (färsk)

* En soltorkad tomat

* En stor näva babyspenat eller annan grön sallad

* En näve oliver

* Salt, svart- och vitpeppar, lite socker

* Parmesan

 

Gör så här:

Värm en stekpanna med olivolja och smör i en het panna. Koka upp vatten. Hacka tomaterna.

Lägg gnocchi i det kokande vattnet ett par minuter tills de flyter upp till ytan. Lyft ur dem med en hålslev och lägg i den heta stekpannan.

Fräs gnocchi, tomater, sallad och oliver i pannan tills gnocchin fått färg och sallad och tomaterna mjuknat. Krydda med salt, peppar och lite socker.

Servera i en djup tallrik och riv massa parmesan över. Njut!

 

Hoppas ni haft en fin dag allihop. Tänk på att det är lill-lördag och det är alltid läge att njuta lite extra då. Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas