anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Sås till grillat

Hej!

Nu har jag precis kommit hem efter en härlig helg i sommarstugan. Vilket väder det har varit! Underbart! Vi har badat i havet, chillat på stranden och självklart grillat. Som jag sagt innan är det en av de bästa sakerna med att vara hemma på sommaren, att grilla alltså. Och så klart att vara i sommarstugan då. Men just en sån sak som att grilla gör jag inte själv som student. Tyvärr, det är ju en riktig sommarkänsla att grilla och allt därtill.

Till grillat vill i alla fall jag ha en riktigt god sås, och det finns ju inte ett jättestort utbud av FODMAP-vänliga såser i affären. Så i lördags rörde jag ihop en egen sås som blev supergod och tänkte därför ge er receptet. Jag smakade av allt eftersom, så har inga exakta mått, men ni får gå på känsla och smak. Mycket nöje!

Ingredienser:

* Laktosfri créme fraîche

* Salt, svart- och vitpeppar

* Ingefära i pulverform (funkar med färsk, riven)

* Timjan

* Socker

* Ev lite laktosfri mjölk

 

Gör så här:

Rör ihop allt, smaka av med alla kryddor. Om du tycker såsen är för fast går det att röra i en skvätt mjölk. Va inte rädd för att krydda, créme fraîche är ju ganska milt i sig. Sockret behövs för att väga upp det syrliga. 

 

Hoppas ni har haft en fin helg allihop ♥︎ Nu är det dags för mig att ta nya tag inför min sista(!) arbetsvecka. Äntligen! Vad ni än har för planer får ni ha en riktigt härlig kväll och ta hand om er! Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas