anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Sallad med fetaost och jordgubbar

Hej!

Har ni testat jordgubbar tillsammans med fetaost? Inte? GÖR DET!

Dagens lunch blev även det en sallad, väldigt lik den jag gjorde igår. Idag var jag dock lite hungrigare och gjorde även salladen lite mer fancy. Kokade ett ägg som jag åt i en äggkopp bredvid, bara för att det är roligare än att ha det i salladen. Det är något med att äta med sked... Vet inte vad, men jag gillar det. Det känns lite mysigt på något sätt, haha.

Hur som helst, här kommer dagens lunch att inspereras av!

Ingedienser:

* Isbergssallad

* Babyspenat

* Tomat

* Jordgubbar

* Fetaost

Dressing

* Ett ägg + salt

 

Gör så här:

Om du vill ha ägg till (ja): Koka ägget i typ 8 minuter för lagom konsistens till äggkopp. Glöm inte salta innan varje tugga för att höja smakerna till himlen.

Hacka sallad, tomat och fetaost. Skiva jordgubbarna. Blanda ihop dressingen. Lägg allt på en tallrik och ringla över dressingen. Njuuuuuut!

Allt blir godare med dressing. Allt.

Hård(!)kokade även ett ägg till. Inte stenhårt, utan gulan var fortfarande liiite rinnig. Typ 8 minuter. Perfekt för äggkopp. Mums.

 

Idag tar jag semester! Äntligen! Så himla skönt att vara klar med jobbet för denna sommaren. Nu ska jag försöka vila upp mig på ett par veckor innan skolan och masterstudier tar vid. Puh, det känns jobbigt att tänka på. Ska göra mitt bästa för att koppla bort alla tankar på plugg och måsten och bara njuta resten av somamren nu. Varesig ni jobbar, pluggar eller har ledigtönskar jag er en fantastisk helg! Ät gott, ta hand om er och ha det riktigt bra ♥ Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas