anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Poppa de perfekta popcornen i kastrull

Hej!

Vi som äter enligt FODMAP har fått lämna mycket goda saker bakom oss och tvingas avstå en stor del av snacksen fredagsmyset. Något vi dock får äta är popcorn. Och tur är väl det. Vet inte om jag fixat ett liv utan dessa små fluffiga, salta, spröda majskorn som smälter i munnen. Dessa lovord rör inte micropopcorn. Åh nej. Sådana kemikaliesmakande, torra små snacks borde knappt på kallas mat. Nej, jag pratar om hemmagjorda hederliga kastrullpoppade popcorn. Dessutom finns det alltid massa opoppade popcorn i påsen när en poppat micropopcorn. Det slipper du när du poppar i kastrull. Knappt några popcorn går till spillo.

Jag vet att många tycker att det kan vara lite knepigt att poppa i kastrull eftersom popcornen gärna bränns vid, men jag ska ge er mina bästa tips på hur du lyckas med de perfekta popcornen!

Ingredienser:

* Rapsolja

* Smör

* Popcorn (opoppade så klart)

 

Gör så här:

Häll olja i en kastrull. Det ska sprida ut sig över nästan hela botten. Sätt på plattan på högsta temperatur. Klicka i en stor klick smör och låt det smälta. Fettet ska tänka bottnen gott och väl.

Häll i popcornen, de ska täcka hela botten och det gör inget om det blir lite mer. Skaka runt så alla popcorn får olja på sig. När första popcornet poppat vrider nu ner värmen ett eller två steg (beroende på spis, du lär dig). Skaka om kastrullen med jämna mellanrum medan det poppar.

När det börjar avta kan du stänga av plattan helt och låta de sista popcornen poppa klart. Ta bort kastrullen från värmen och häll i en skål så fort de är klart för att undvika risken att det ska brännas i botten.

Häll salt över popcornen när de är i skålen. Snåla inte med saltet. Skaka INTE på skålen efter du saltat, då kommer allt salt ramla ner till botten och popcornen blir smaklösa.

Tips: Hemligheten är att ha tillräckligt mycket fett i kastrullen. Jag har både olja och smör för att få smörsmak på popcornen, men du kan poppa i endast olja om du vill. Då behöver du öka mängden något.

Tips#2: Skaka kastrullen ofta medan det poppar för att få ner de opoppade popcornen till bottnen.

Tips#3: Lyft på locket ibland för att släppa ut ånga. OBS! Lyft bara lite så att inga popcorn hoppar ut.

Tips#4: Skaka inte skålen med popcorn efter att du saltat. Jag vet att det lockar, men låt bli!

 

Det var mina tips för bäst resultat med kastrullpoppade poppcorn. Är det något ni undrar är det bara att slänga i väg en kommentar! Vet inte om det bara är jag som blev väldigt sugen på popcorn nu... Jag ska nog gå och poppa en kastrull. Varför inte testa du med? Varje dag är en perfekt dag för popcorn! Ha det underbart nu hörrni, och njut av kastrullpoppade popcorn ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas