anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Dåliga dagar

Hej vänner ♥︎

I en vecka snart har min mage varit riktigt jobbig. Jag har gått runt och sett ut som om jag är gravid i sjunde månaden, mått illa och haft extrema obehagskänslor. Jag antar att många av er vet precis vad jag menar. Det är så himla tråkigt när jag vet att jag äter enligt FODMAP, men det inte hjälper. Förmodligen måste dåliga grejer i tarmen "rensas ut" innan svullnaden går ner, men när händer det då?

Jag läser gamla inlägg på bloggen från då jag ätit enligt FODMAP i ungefär en månad och mådde som en helt ny person. Jag mådde bra för första gången på flera år. Just nu känns det väldigt långt borta och jag behöver påminnas om att det går. Ibland känns det dock hopplöst. Som om jag utesluter massa saker helt i onödan. Förstår ni vad jag menar? 

Tankar går, som hur mycket behövs för att magen ska svälla upp? Det hade varit så enkelt om en visste exakt vad det är som orsakar problemen, men jag har ingen aning. Verkligen ingen aning överhuvudtaget. Det gör mig så frustrerad. Jag vill bara att det ska bli bra nu så jag kan börja återinföra ett livsmedel i taget, och på så vid veta vad jag inte klarar av och vice versa.

Ja, som ni förstår mår jag inte speciellt bra just nu. Ber om ursäkt för ett lite tråkigt inlägg, men känner att jag måste få det ur mig. Samtidigt vill jag påminna om att alla kan ha dåliga dagar, och det är då det är viktigt att tänka på hur bra det kan bli, bara en håller ut lite till. Försöker se det ljusa. Kämpa på allihop! Jag och du och alla som har IBS och allt sånt där skit som förstör vardagen. Vi kan fixa det, jag vet det.

Ta hand om er nu, ordentligt ♥︎ Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas