anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

"Aioli" utan vitlök, sås till räkor

Hej!

Så var det söndag igen och slutspurt på helgen. Lite vemodigt får jag erkänna att det är. Jag är inte supertaggad på att börja jobba igen imorgon, men å andra sidan är helgen fortfarande inte slut. Vet inte riktigt hur jag ska ta vara på den sista lediga dagen innan den nya arbetsveckan, emn förmodligen blir det ännu en lugn och härlig dag tillsammans med familjen. Det var som sagt väldigt länge sen sist jag hade en hel helg med min familj, minns knappt jag var här hem-hemma sist.

Igårkväll myste vi till det eftersom min mamma har fyllt år. Vi skalade räkor och åt med massa goda sallader och tillbehör. Till räkot passar ju aioli som handen i handsken, men eftersom det är en vitlöksbaserad sås är det ett big no-no för oss med IBS. Självklart skippar inte jag såsen, utan gjorde en egen. Denna blev faktiskt riktigt bra, och smakar lite som aioli fast utan vitlök. Mer citron istället. Gott och FODMAP-fritt!

Glömde såklart ta kort direkt när jag gjort såsen, utan kom på när jag tagit både en och två gånger att jag borde lägga upp receptet på bloggen. Därför är det inte så mycket i skålen på bilden, men ni får tänka er en härlig, krämig röra. Recept under bilden!

 

Ingredienser:

* 1 dl crème fraîche

* 1 msk majonnäs

* 1-2 tsk pressad citron

* Salt, vitpeppar och en knivsudd socker efter smak

 

Gör så här:

Rör ihop allt i en skål. Smaka av med kryddor och eventuellt lite mer citron.

 

Så där ja, då var snart ledigheten för denna gång över. Ni som jobbar helg kanske istället får ledigt imorgon, till er önskar jag en trevlig ledighet! Till er som börjar jobba imorgon önskar jag en fortsatt trevlig söndag och en bra start på jobbveckan imorgon. Hoppas ni haft en fin helg allihop! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas