anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Romsås till fisk och skaldjur

Hej!

Hoppas ni haft en bra helg allihop. I fredags när jag slutade jobbet körde jag direkt ner till vår sommarstuga där mina föräldrar var. Vi firade in min semester med havskräftor och räkor, tillsammans med bröd, ostar och en härlig romsås. Denna sås passar lika bra till skaldjur som till fisk. Jag brukar göra en sådan här sås när vi äter varmrökt lax, och det blir så himla gott. Det är jätteenkelt att röra ihop och går på en minut. Ett absolut måste till alla fiskrätter! 

Ber om ursäkt för den dåliga mobilbilden, men jag hade inte kameran med mig tyvärr.

Ingredienser:

* 2 dl laktosfri crème fraîche

* 1 msk majonnäs

* 1/2-1 tsk citronsaft

* 1/2-1 msk röd rom

* Salt, vitpeppar, socker

 

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser och smaka av med kryddorna. Servera till fisk eller skaldjur.

 

Imorgon är min första "riktiga" semesterdag. Detta ska firas med en spa-dag med mamma. Vi ska bara njuta, umgås och ha det riktigt skönt. Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag och att ni får en fantastisk start på den nya veckan och den nya månaden imorgon. Ta hand om er! Kram,

Annie

Sallad med fetaost och jordgubbar

Hej!

Har ni testat jordgubbar tillsammans med fetaost? Inte? GÖR DET!

Dagens lunch blev även det en sallad, väldigt lik den jag gjorde igår. Idag var jag dock lite hungrigare och gjorde även salladen lite mer fancy. Kokade ett ägg som jag åt i en äggkopp bredvid, bara för att det är roligare än att ha det i salladen. Det är något med att äta med sked... Vet inte vad, men jag gillar det. Det känns lite mysigt på något sätt, haha.

Hur som helst, här kommer dagens lunch att inspereras av!

Ingedienser:

* Isbergssallad

* Babyspenat

* Tomat

* Jordgubbar

* Fetaost

Dressing

* Ett ägg + salt

 

Gör så här:

Om du vill ha ägg till (ja): Koka ägget i typ 8 minuter för lagom konsistens till äggkopp. Glöm inte salta innan varje tugga för att höja smakerna till himlen.

Hacka sallad, tomat och fetaost. Skiva jordgubbarna. Blanda ihop dressingen. Lägg allt på en tallrik och ringla över dressingen. Njuuuuuut!

Allt blir godare med dressing. Allt.

Hård(!)kokade även ett ägg till. Inte stenhårt, utan gulan var fortfarande liiite rinnig. Typ 8 minuter. Perfekt för äggkopp. Mums.

 

Idag tar jag semester! Äntligen! Så himla skönt att vara klar med jobbet för denna sommaren. Nu ska jag försöka vila upp mig på ett par veckor innan skolan och masterstudier tar vid. Puh, det känns jobbigt att tänka på. Ska göra mitt bästa för att koppla bort alla tankar på plugg och måsten och bara njuta resten av somamren nu. Varesig ni jobbar, pluggar eller har ledigtönskar jag er en fantastisk helg! Ät gott, ta hand om er och ha det riktigt bra ♥ Kärlek,

Annie

Fetaostsallad med keso- och gräddfilsdressing

Hej!

Vissa dagar när det är varmt ute är det många som säger att de inte blir lika hungriga eller sugna på mat. Detta fenomen är främmande för mig, så idag när det var lunchdags och jag inte var hungrig var det helt nytt för mig. Jag som i vanliga fall har en skrikande mage när klockan slår 12, kunde inte komma på något jag var sugen på till lunch. I bilen på vägen hem radade jag upp sådant jag visste fanns i kylen. Till slut kom jag på att det låg ett paket fetaost och väntade på att bli öppnad. En kall sallad med mycket ost blev en perfekt lunch en varm dag som denna!

Jag vet att salladen ser väldigt grön ut, alla tomatbitar gömmer sig under babyspenaten haha.

Ingredienser:

* Isbergssallad

* Babyspenat

* En tomat

* Ett par skivor zucchini

* Fetaost

Dressing:

* 1/2 dl laktosfri gräddfil

* 2 msk laktosfri keso

* 1 tsk citronjuice

* Salt, vit- och svartpeppar, en knivsudd socker

 

Gör så här:

Hacka sallad, tomat, zucchini och fetaost. Lägg allt på en tallrik. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av. Klicka ut över salladen. Ät och njut ♥

 

Hoppas ni haft en fin dag allihop ♥︎ Kram,

Annie

Yoghurt med hallonmos

Hej!

Idag tänkte jag ge er ett snabbt och enkelt "recept", eller snarare tips, på hur du kan pimpa din frukostyoghurt. Eller hur du kan äta yoghurt som dessert utan att känna att du äter en frukost... Typ. I alla fall, detta blev sjukt gott, det är helt FODMAP-fritt och det är dessutom nyttigt som bara den! Detta kommer jag absolut göra fler gånger.

Jag ska vara ärlig mot er - glaset på bilden är bara en liten del av min portion. Anledningen till att jag inte tog kort på hela min portion var att vi inte hade några glas i lagom storlek hemma. Tur att det finns en diskmaskin här, så det är okej att först lägga upp det snyggt i ett litet glas för att fota det, för att sedan hälla över allt i en stor skål och tillsätta mer av allt det goda och äta det. Om inte ni tänkt ta kort på det rekommenderar jag att hälla allt i en stor skål direkt, röra runt och sen äta. Ni kommer vilja ha mer än ett litet glas, jag lovar.

Ingredienser:

Hallonmos (för två portioner):

* 1 dl hallon (frysta går utmärkt)

* 1/2 banan

Yoghurt:

* Laktosfri naturell yoghurt (gärna hög fetthalt)

* Valnötter, linfrö, pumpakärnor

 

Gör så här:

Om du har frysta hallon - lägg dem på ett fat och tina i rumstemperatur i ett par minuter, de behöver inte bli helt upptinade. Mosa dem med en gaffel tillsammans med bananen. Om du vill ha en lösare konsistens kan du tillsätta lite vatten.

Varva hallonmos och yoghurt i ett glas och toppa med fröer och nötter.

Ungefär så här kommer hallonmoset se ut. Ett tips är att göra extra mycket. Det du inte vill ha i yoghurten kommer du vilja äta upp bredvid. 

Toppa med dina favoritnötter och frön. Jag tycker valnötter är supergott att ha på och det blir lite mer "dessertigt", plus att det blir ett härligt tuggmotstånd. 

 

Hoppas ni haft en fin onsdag allihop! Tänk på att det är lill-lördag, så passa på att njuta lite extra ikväll, det är ni värda. Ta hand om er ♥︎ Kärlek,

Annie

Sista jobbveckan

Hej allihop!

Ber om ursäkt för den något dåliga uppdatering de senaste dagarna. Jag har precis påbörjat min sista jobbvecka nu och har tyvärr knappt någon tid att laga mat för tillfället. Men snart mina vänner! Åh, vad skönt det ska bli att få semester! Då lovar jag er att ni ska få FODMAP-anpassade recept så det räcker och blir över. Tills dess ska jag försöka uppdatera så gott det går, och laga mat när jag hinner.

Självklart lagar jag mat nu också, men oftast blir det inte speciellt avancerade rätter som jag tycker platsar på bloggen. Men ni kanske vill se det ändå? Släng gärna i väg en kommentar i så fall! Jag tänker oftast inte på att ta kort på vad jag äter om jag inte lagat det "från grunden". Här om dagen åt jag till exempel matjesillfärskpotatis och gräddfil. Det är en måltid helt enligt FODMAP, men eftersom en bara plockar ihop det snabbt och lätt känns det inte som att det är ett recept att lägga upp här. Ni fattar ;)

Jag kan ju passa på att fråga er nu när jag ändå är i farten med ett textinlägg: Vad vill ni se för typ av recept på bloggen? Frukost, mellanmål, snabbluncher, mer avancerade middagar, efterrätter? Alltid roligt att veta vad ni vill ha :)

Hoppas ni haft en underbar start på vecka 30 och sista veckan i juli! Njut medan sommaren fortfarande är här och ta hand om er ♥︎ Kärlek,

Annie

Sås till grillat

Hej!

Nu har jag precis kommit hem efter en härlig helg i sommarstugan. Vilket väder det har varit! Underbart! Vi har badat i havet, chillat på stranden och självklart grillat. Som jag sagt innan är det en av de bästa sakerna med att vara hemma på sommaren, att grilla alltså. Och så klart att vara i sommarstugan då. Men just en sån sak som att grilla gör jag inte själv som student. Tyvärr, det är ju en riktig sommarkänsla att grilla och allt därtill.

Till grillat vill i alla fall jag ha en riktigt god sås, och det finns ju inte ett jättestort utbud av FODMAP-vänliga såser i affären. Så i lördags rörde jag ihop en egen sås som blev supergod och tänkte därför ge er receptet. Jag smakade av allt eftersom, så har inga exakta mått, men ni får gå på känsla och smak. Mycket nöje!

Ingredienser:

* Laktosfri créme fraîche

* Salt, svart- och vitpeppar

* Ingefära i pulverform (funkar med färsk, riven)

* Timjan

* Socker

* Ev lite laktosfri mjölk

 

Gör så här:

Rör ihop allt, smaka av med alla kryddor. Om du tycker såsen är för fast går det att röra i en skvätt mjölk. Va inte rädd för att krydda, créme fraîche är ju ganska milt i sig. Sockret behövs för att väga upp det syrliga. 

 

Hoppas ni har haft en fin helg allihop ♥︎ Nu är det dags för mig att ta nya tag inför min sista(!) arbetsvecka. Äntligen! Vad ni än har för planer får ni ha en riktigt härlig kväll och ta hand om er! Kärlek,

Annie

Uppstrukturerat recepten

Hej allihop!

Så där, nu börjar det rätta till sig med alla kategorier. Förhoppningsvis blir det enklare att hitta det en letar efter nu. Jag har lagt till "Fisk", "Kött", "Vegetariskt", "Sallad", "Soppa" och "Bröd och kakor". Är det någon kategori ni saknar? Säg till i så fall! Alla åsikter är välkomna och jag blir väldigt tacksam för era inputs. 

Nu är det äntligen fredag och en helg i sommarstugan väntar. Denna vecka har känts väldigt lång, särskilt eftersom det verkar som att alla utom jag har semester. Det är nästan helt tomt på jobbet och inte så mycket att göra. Hoppas att det fina vädret håller i sig över helgen så jag också kan få njuta lite! 

Hoppas ni haft en bra vecka och att helgen blir helt fantastisk! Ta hand om er och varandra. Ät gott och må bra ♥ Kram på er,

Annie

Fler kategorier

Hej!

Håller just nu på att sortera in alla recept i fler kategorier för att det ska vara enklare att hitta recept på bloggen. Det tar sååå lång tid, men det kommer förhoppningsvis vara värt det i slutändan! Det är därför det inte har kommit något nytt recept idag, och om det är lite rörigt på bloggen så är det därför. Jag försöker som sagt strukturera upp det, men just nu är det som det är ;) Tills det är klart får ni ha lite tålamod. Ha det fint hörrni! Kram,

Annie

Gnocchi med tomat, oliver och mozzarella

Hej!

Vad hände med vädret? På en dag höjdes temperaturen med typ 10 grader!? En ska väl inte klaga, men inne på kontoret på jobbet är det fortfarande lika kallt. Och om jag ska vara ärlig är det "roligare" att jobba och det regnar än om det är 25 grader och sol ute. Haha, nej, jag ska inte vara bitter. Det är så klart jätteroligt för alla som har semester att sommaren äntligen är tillbaka. Den tog ju en paus i några veckor. Och just nu är det väldigt lugnt på jobbet, så jag har tid att ta två timmars-luncher, så även jag hinner njuta lite av solen.

Detta leder oss vidare till varför jag skriver dagens inlägg. Jag tänkte nämligen ge er ett förlag på just lunch! En snabb lunch dessutom, som passar perfekt när en jobbar och inte har så mycket tid för långkok. Om ni minns köpte jag glutenfri gnocchi för ett tag sedan. Dessa små gyllene bollar har huvudrollen även idag. Det är ett liknande recept som förra gången, med med små förändringar. Bara för att visa att "samma" rätt går att variera precis som en vill och efter det som finns i kylen. Hur jag gjorde detta hittar ni under bilden!

 

Recept för två portioner:

* 1 msk olivolja

* 25 g smör

* 2 portioner färsk glutenfri gnocchi

* En tomat

* En soltorkad tomat

* Zucchini

* En näve babyspenat eller blandad grönsallad (tex ruccola) + till servering

* 10 st kalamataoliver

* Salt, svart- och vitpeppar, socker

* En mozzarellaost

 

Gör så här:

Fräs gnocchin i olja och smör. Hacka grönsakerna och häll dem i pannan. Stek ytterligare ett par minuter tills de blir mjuka. Vrid värmen något och tillsätt oliverna. Krydda. Hacka mozzarellan och servera den kall.

Servera mozzarella och lite färsk sallad till gnocchin. Lägg på mozzarellan direkt så den hinner smälta lite.

 

Hoppas ni har en underbar dag i värmen allihop! Ta hand om er ♥ Kram,

Annie

Yoghurt med blåbär, sirap, valnötter och frön

Hej!

Det här med frukost kan vara lite knepigt när en äter enligt FODMAP. Tänkte därför tipsa om en supersmarrig kombination att toppa din laktosfria yoghurt med. Jag äter i princip bara naturell yoghurt för att få i mig så lite socker som möjligt (för magens skull). Men ibland kommer jag in i perioder då jag slukar jordgubbsyoghurt i mängder. Andra dagar blandar jag naturell yoghurt med smaksatt för att få lite variation. 

Här har ni i alla fall en av mina (nuvarande) favoriter av topping till yoghurt. Det är jätteenkelt, jättegott och dessutom nyttigt. Och så klart helt FODMAP-fritt! 

Ingredienser:

* Laktosfri naturell yoghurt

* Ljus sirap

* Blåbär (färska eller frysta spelar ingen roll)

* Valnötter

* Linfrön

* Pumpakärnor

 

 

Gör så här:

Häll yoghurten i en skål. Ringla över sirap. Häll på blåbär. Bryt sönder några valnötskärnor och ha på. Strö över linfrön och pumpakärnor. Blanda runt, ät och njut!

Jag brukar krossa blåbären med skeden och röra runt så att yoghurten blir lila och får en mild blåbärssmak... Mmmm...

 

Så här kan en frukost se ut för mig nu när jag jobbar och inte hinner eller orkar göra gröt eller något mer invecklat. Önskar att en kunde fick äta frukost varje måltid på dygnet ibland, hehe. Nu ska jag pusta ut efter ännu en arbetsdag. Hoppas ni har det bra allihop! Ta hand om er ♥︎ Kram,

Annie

Poppa de perfekta popcornen i kastrull

Hej!

Vi som äter enligt FODMAP har fått lämna mycket goda saker bakom oss och tvingas avstå en stor del av snacksen fredagsmyset. Något vi dock får äta är popcorn. Och tur är väl det. Vet inte om jag fixat ett liv utan dessa små fluffiga, salta, spröda majskorn som smälter i munnen. Dessa lovord rör inte micropopcorn. Åh nej. Sådana kemikaliesmakande, torra små snacks borde knappt på kallas mat. Nej, jag pratar om hemmagjorda hederliga kastrullpoppade popcorn. Dessutom finns det alltid massa opoppade popcorn i påsen när en poppat micropopcorn. Det slipper du när du poppar i kastrull. Knappt några popcorn går till spillo.

Jag vet att många tycker att det kan vara lite knepigt att poppa i kastrull eftersom popcornen gärna bränns vid, men jag ska ge er mina bästa tips på hur du lyckas med de perfekta popcornen!

Ingredienser:

* Rapsolja

* Smör

* Popcorn (opoppade så klart)

 

Gör så här:

Häll olja i en kastrull. Det ska sprida ut sig över nästan hela botten. Sätt på plattan på högsta temperatur. Klicka i en stor klick smör och låt det smälta. Fettet ska tänka bottnen gott och väl.

Häll i popcornen, de ska täcka hela botten och det gör inget om det blir lite mer. Skaka runt så alla popcorn får olja på sig. När första popcornet poppat vrider nu ner värmen ett eller två steg (beroende på spis, du lär dig). Skaka om kastrullen med jämna mellanrum medan det poppar.

När det börjar avta kan du stänga av plattan helt och låta de sista popcornen poppa klart. Ta bort kastrullen från värmen och häll i en skål så fort de är klart för att undvika risken att det ska brännas i botten.

Häll salt över popcornen när de är i skålen. Snåla inte med saltet. Skaka INTE på skålen efter du saltat, då kommer allt salt ramla ner till botten och popcornen blir smaklösa.

Tips: Hemligheten är att ha tillräckligt mycket fett i kastrullen. Jag har både olja och smör för att få smörsmak på popcornen, men du kan poppa i endast olja om du vill. Då behöver du öka mängden något.

Tips#2: Skaka kastrullen ofta medan det poppar för att få ner de opoppade popcornen till bottnen.

Tips#3: Lyft på locket ibland för att släppa ut ånga. OBS! Lyft bara lite så att inga popcorn hoppar ut.

Tips#4: Skaka inte skålen med popcorn efter att du saltat. Jag vet att det lockar, men låt bli!

 

Det var mina tips för bäst resultat med kastrullpoppade poppcorn. Är det något ni undrar är det bara att slänga i väg en kommentar! Vet inte om det bara är jag som blev väldigt sugen på popcorn nu... Jag ska nog gå och poppa en kastrull. Varför inte testa du med? Varje dag är en perfekt dag för popcorn! Ha det underbart nu hörrni, och njut av kastrullpoppade popcorn ♥︎ Kram,

Annie

Fisksoppa

Hej!

Är inte soppa underskattat? Det är en liten doldis i matvärlden. Men vad är godare än en varm och smakfull soppa när en är frusen? Egentligen ska en inte behöva frysa i mitten av juli, men eftersom vädret är som det är fick det bli soppa till lunch för ett par dagar sen. Vilken fantastisk uppfinning soppan är. Du kan ha i vad som helst, vilka kryddor du vill och det blir en rätt som går att variera i oändlighet. Jag hade kunnat äta soppa varje dag. Det är ju som olika rätter varje gång, beroende på vad en har i. Fisk eller kyckling, vegetariskt eller veganskt, pasta eller potatis... Ja, ni fattar. En supermaträtt helt henkelt. Prisa soppan!

Recept för två personer:

* Två morötter

* 1 msk olja 

* Curry

* 4 dl vatten

* 1 1/2 dl laktosfri mjölk

* 1 msk laktosfri vispgrädde

* 1 msk tomatpuré

* 1 msk hummerfond

* 1 tsk sambal oelek

* Salt, svart- och vitpeppar, persilja och dill

* En stor sked laktosfri créme fraîche (går att byta ut mot ytterligare 1-2 msk grädde)

* Haricots verts

* 1 laxfilé à 125 g

* 1 torskfilé à 125 g 

 

Gör så här:

Skala och hacka morötterna. Fräs i olja i en gryta. Pudra över curry och låt fräsa med. Häll på vatten, mjölk och grädde och låt koka upp. Tillsätt tomatpuré, hummerfond, sambal oelek och låt puttra en stund. Krydda och smaka av. Jag hade i en klick créme fraîche eftersom jag bara hade en msk, men om du har med grädde (typ 1/2 dl) kan du ta det i stället för créme fraîche.

Bryt eller skär haricots verts i bitar och ha i soppan. Tärna fisken och ha i den. Låt fisken sjuda ett par minuter och servera sedan, gärna med en klick créme fraîche i och ett glutenfritt knäckebröd till.

 

Varför inte ta och göra en soppa till middag idag? Det är söndag, det är mulet, kallt och blåsigt. Perfekt soppdag med andra ord, och ett bra avslut på helgen. Ha en fortsatt fin söndag allihop, och se till att ta nya krafttag till imorgon då den nya veckan kommer. Tagga jobb, ledighet eller vad ni nu ska göra. Njut! Kärlek,

Annie

Caesarsallad med hemmagjord dressing

Hej!

Här kommer ett klassiskt recept på caesarsallad, anpassad för FODMAP. Egentligen är caesarsallad ganska FODMAP-vänligt från början, förutom brödet och dressingen. Och vem vill ha en caesarsallad utan brödkrutonger och dressing? Inte jag i alla fall. Därför tänkte jag dela med mig av denna enkla twist på framförallt dressingen, men självklart ger jag er hela salladen. Var så goda!

Mamma gjorde dressingen denna gång. Hon följde detta recept ungefärligt. Självklart gjorde vi den FODMAP-fri, och i stället för sardellfiléer använde vi sardellcréme. Hon använde inte heller någon mixer, utan vispade ihop allt. Ni ser själva i beskrivningen under bilden :) Detta resulterade i en av de godaste ceasardressingarna jag smakat. Helt seriöst.

Ingredienser:

* Romansallad

* Bacon

* Parmesan

Kyckling:

* Olja + smör till stekning

* Färsk (eller fryst upptinad) kycklingfilé

* Salt och peppar

Dressing:

* 2 äggulor

* 2 tsk sardellcréme

* 2 tsk dijonsenap

* 2 1/2 tsk citronsaft

* Salt och peppar

* 2 dl rapsolja

* 1 dl riven parmesan

Brödkrutonger:

* Glutenfritt ljust bröd

* Olja + smör till stekning

* Salt

 

Gör så här:

Skölj salladen och skär i stora bitar. Klipp bacon i bitar och stek hårt. Riv parmesanost. 

Kyckling: Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen tills den är klar, salta och peppra. Lägg i en skål med folie så den håller sig varm.

Dressing: Vispa ihop äggulor, sardellcréme, citronsaft, salt och peppar. När det är en jämn smet häller du i oljan långsamt, samtidigt som du fortsätter vispa. När all olja är ihälld och dressingen är jämn rör du i parmesan försiktigt.

Brödkrutonger: Skär brödet i 1x1 cm tärningar. Hetta upp en panna med olja och smör. Stek på medelvärme tills det är gyllenbrynt. Salta. Lägg på ett fat med lite hushållspapper som suger åt sig eventuell överflödig olja. 

Servera allt i en djup tallrik. NJUT!

 

Ha en underbar dag allihop ♥︎ Kram,

Annie

Tips på smidig frukt

Hej!

Innan jag började med FODMAP åt jag äpple var och varannan dag. Inte konstigt magen var som den var... I alla fall, jag har saknat att ha en frukt i handen och äta. Apelsiner har tjockt, jobbigt skal och är förfärligt rinniga. Meloner måste man ha en kniv för att skära upp. Och ärligt är jag inte alltid sugen på att äta banan. Tänkte därför tipsa er om kiwi! Bara att ta, skölja och äta! Den behövs inte ens skalas (om man inte vill). På bilden har jag skalat den och ätit den precis som ett äpple. Den här var inte supermogen och ganska fast och gick därför jättebra att äta trots att jag skalat den. En lite med mogen är enklare att äta med skalet på. 

Det här kan ersätta både äpple och nektarin för min del. Kiwi är ju hur gott som helst? Åt det dock nästan aldrig innan eftersom jag trodde att en var tvungen att skära den och äta med sked. Icke! Den går att avnjutas direkt. Här har jag skalat den med en vanlig potatisskalare. Funkar utmärkt om en inte känner för att äta skalet. Jag tycker det kan vara gott, lite som skalet på ett äpple. Men smaken är ju som baken ;)

Nu ska jag snjuta av att det är helg. Det tycker jag ni också ska göra. Hoppas ni haft en bra dag allihop ♥︎ Kram,

Annie

Dåliga dagar

Hej vänner ♥︎

I en vecka snart har min mage varit riktigt jobbig. Jag har gått runt och sett ut som om jag är gravid i sjunde månaden, mått illa och haft extrema obehagskänslor. Jag antar att många av er vet precis vad jag menar. Det är så himla tråkigt när jag vet att jag äter enligt FODMAP, men det inte hjälper. Förmodligen måste dåliga grejer i tarmen "rensas ut" innan svullnaden går ner, men när händer det då?

Jag läser gamla inlägg på bloggen från då jag ätit enligt FODMAP i ungefär en månad och mådde som en helt ny person. Jag mådde bra för första gången på flera år. Just nu känns det väldigt långt borta och jag behöver påminnas om att det går. Ibland känns det dock hopplöst. Som om jag utesluter massa saker helt i onödan. Förstår ni vad jag menar? 

Tankar går, som hur mycket behövs för att magen ska svälla upp? Det hade varit så enkelt om en visste exakt vad det är som orsakar problemen, men jag har ingen aning. Verkligen ingen aning överhuvudtaget. Det gör mig så frustrerad. Jag vill bara att det ska bli bra nu så jag kan börja återinföra ett livsmedel i taget, och på så vid veta vad jag inte klarar av och vice versa.

Ja, som ni förstår mår jag inte speciellt bra just nu. Ber om ursäkt för ett lite tråkigt inlägg, men känner att jag måste få det ur mig. Samtidigt vill jag påminna om att alla kan ha dåliga dagar, och det är då det är viktigt att tänka på hur bra det kan bli, bara en håller ut lite till. Försöker se det ljusa. Kämpa på allihop! Jag och du och alla som har IBS och allt sånt där skit som förstör vardagen. Vi kan fixa det, jag vet det.

Ta hand om er nu, ordentligt ♥︎ Kärlek,

Annie