anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Kycklingsallad

Hej där!

Här kommer en av tusen varianter på kycklingsallad som går snabbt att slänga ihop till lunch. Sallader är något jag verkligen uppskattar när jag vill ha en lätt lunch. Man kan använda nästan vilka grönsaker och rotfrukter som helst som bas och sedan addera valfri proteinkälla. Perfekt att använda det man hittar i kylen som kanske blivit över från dagen innan. Denna sallad komponerades ihop efter att jag hittade en färdiggrillad kycklingfilé i frysen, en god överraskning som ledde till en ännu godare lunch!

Recept för en person:

* En färdiggrillad eller rå kycklingfilé 

* En morot

* Några salladsblad

* En liten tomat/en halv stor tomat/ett par körsbärstomater

* En bit gurka

* Ett par matskedar laktosfri keso

* Salt, svartpeppar, (curry, ingefära om man vill spicea till det lite)

 

Gör så här:

Värm olja i en stekpanna. Krydda oljan med salt, peppar och eventuellt lite curry och ingefära. Hacka moroten och stek den. 

Hacka sallad, tomat och gurka och lägg i en djup tallrik. Krydda lite till med salt och peppar om du vill.

Skär kycklingen i tärningar och stek den tillsammans med moroten. Om du har en rå kycklingfilé behöver den lite tid på spisen, men om du (som jag) har en färdiggrillad behöver den bara värmas till och få lite färg. Ös på keso på salladen och toppa sedan med dina varma morötter och kyckling. Smaklig måltid!

 

Alla recept jag lägger upp på bloggen är helt enligt kostplanen under elimineringsfasen i FODMAP, alltså endast de "gröna" livsmedlen. Det är därför något ensidig kost för tillfället. Om jag inte ätit enligt FODMAP hade jag till exempel haft avokado i denna sallad, samt även kryddat med citronpeppar (innehåller lök). Så för er som inte äter FODMAP är det bara att köra på! Vi andra får kämpa vidare i hopp om att det snart öppnas nya dörrar och att vår kulinariska värld snart blir nästan lika stor som för dem utan IBS. Tills dess: stötta, peppa och tagga varandra!

 

Ha en fin kväll,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas