anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Varm mjölk med hallon och jordgubbar

Hej kära ni!

Nu har veckan kommit igång ordentligt, och med det vardagsrutinerna. Något jag tycker väldigt mycket om att förgylla min vardag med är varma drycker. Kaffe, te och varm choklad var självklara inslag varje dag. Under elimineringsfasen är ju kaffe, svart och grönt te, samt tyvärr även min älskade varma choklad uteslutet. Rött och vitt te går bra, men det tillfredställer inte riktigt mina begär vad gäller varma drycker. Därför har jag börjat experimentera lite även i denna kategori. Idag när jag kom hem från universitetet var jag sugen på något mer än blaskigt te, så jag mixtrade ihop denna goding. Varm mjölk med hallon och jordgubbar!

Recept för en mugg:

* Laktosfri mjölk

* En msk hallon

* Två jordgubbar

* En tsk kokosolja

Gör så här:

Om du har frysta bär lägger du dem i muggen tillsammans med ca 1 cm mjölk och värmer dem på svag värme i mikron i några sekunder tills de är mjuka. Mixa med en stavmixer. Häll på resten av mjölken och värm på högsta effekt tills det är varmt. Ta en tesked med kokosolja och blanda i mjölken. Rör om så att allt blandas. Sätt dig i soffan under en filt och känn hur denna dryck omsluter dina smaklökar och väjer dig i februarikylan.

 

Hoppas ni har en fin kväll allihop! Själv sitter jag nerbäddad under en filt i soffan och bara njuter av att inte ha något plugg för tillfället. Riktigt skönt faktiskt. Ta vara på den här kvällen ni också, vad ni än hittar på. Gör det bästa av tiden och ha det superbra! Kärlek till er,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas