anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Spenatsoppa med mozzarella

Hej fina ni!

Här kommer en liten lördagshälsning med recept på en snabblunch. Idag har jag känns mig seg och vädret har varit grått och tråkigt. Jag har städat, handlat och tagit ett varmt bad. Inte extremt händelserik dag alltså, men skönt ändå Till lunch slängde jag ihop en snabb spenatsoppa som jag tillagade i micron. Till den hade jag oliver och tärnad mozzarella,  gott! FODMAP-fri som vanligt, receptet finner ni under bilden.

Recept för en portion:

* Några bollar hackad spenat (upptinad)

* Laktosfri mjölk

* Vatten

* Salt, vit- och svartpeppar, ingefära, dill, socker

* Oliver (gärna kärnfria eller med någon spännande fyllning)

* En mozzarellaost

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser utom mozzarellan i en djup tallrik. Kör i micron tills den är genomvarm, ta ut och rör runt då och då. Hacka mozzarellan under tiden och ha det i soppan när den är klar. Det går självklart att göra soppan i en kastrull på spisen om man inte är lika lat som jag, vilket jag rekommenderar. Det är lättare att få bra smak och konsistens om man inte kör den i micron, men ibland när latheten tar överhand får man ta dess konsekvenser...

 

Nu ska jag snart fixa något till ikväll som jag aldrig provat innan, inte ens utanför kostplanen för FODMAP. Hur resultatet blir får ni se imorgon, det ser i alla fall jag fram emot, haha. Ha en underbar lördagskväll nu allihop, kärlek från mig,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas