anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Kesosallad med lax

Hej fin ni,

Hoppas er måndag har varit bra. ♥︎ Jag har inte haft några föreläsningar idag, vilket varit skönt för jag har känt mig lite sådär. Har varit ordentligt förkyld i  en vecka nu och har haft lite ont i magen sen i helgen då jag inte följt till punkt och pricka. Idag och den kommande veckan är det dock ändring på det! Kommer köra med endast gröna livsmedel hela denna vecka för att "rensa ut" allt otillåtet jag ätit både i London och tiden efter det. Om det känns bra till helgen ska jag börja återinföra gula livsmedel och hålla mig strikt till max ett om dagen.

Dagens lunch bestod av en lite matigare sallad till ugnsbakad lax. Snabbt och enkelt som vanligt, hehe. Det var inte den finaste laxfilén att fota, men god va den i alla fall ;) Recept följer nedan.

Recept:

* En (fryst) laxfilé

* Isbergssallad

* En tomat

* Laktosfri keso

* Olivolja

* Salt, svart- och vitpeppar, dill

* Citronkoncentrat

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150º. Krydda laxen med salt och svartpeppar och pressa över lite citron, sätt in i ugnen i ca 13 minuter, beroende på hur tjock och frusen den är.

Hacka salladen och tomaten och lägg på en tallrik. Fördela keson över salladen, ringla över olivoljan och pressa över citron. Krydda efter smak och servera med laxen. 

 

Funderade på om ni vill ha andra recept än bara lunch och middag? Är ni intresserade av även frukost och mellanmål? I så fall ska jag försöka komma ihåg att fota även de andra målen jag äter om dagen. Vet själv att det kan vara lite svårt att komma på vad en kan äta till exempel till frukost när man kör FODMAP. Hojta till så levererar jag! Ha en fin kväll allihop så ses vi imorgon. Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas