anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Jordnötssmörskakor

Godkväll allihop!

Då var det fredagkväll igen, eller helgafton om man så önskar. Nu ska ni äntligen få receptet på mitt kakexperiment som resulterade i jordnötssmörskakor. De blev inte riktigt som jag ville, men absolut ätbara ;) Perfekt att ha med som mellanmål om man inte vill äta massa frukt och på så vis få sig massa fruktos (för oss med IBS). Dessa innehåller bara nyttiga ingredienser, mättar och är helt enligt FODMAP. Jag ska spinna vidare på det här receptet för att förbättra och utveckla det ytterligare. Men detta är resultatet efter första försöket, och som sagt, de blev goda, men inte trilla-av-stolen-fantastiska. Recept på de övergudomliga kakorna kommer när jag arbetat på receptet lite. De är dock värda att testa, så här har ni mina FODMAP-fria jordnötssmörskakor!

Recept:

* En äggvita

* En halv banan

* Två stora skedar jordnötssmör

* En tsk psylliumhusk

* En msk krossade (saltade)jordnötter

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180º. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Mosa bananen och rör i den och jordnötssmöret i ägget. Strö över lite psylliumhusk. Krossa eller hacka lite jordnötter och blanda i smeten. Klicka ut på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen tills de fått fin färg. Jag hade inne mina i nästan 30 min och då blev de helt genombakta. Jag tror att det kan vara gott att ha i dem kortare stund för att få en lite mjukare kärna, testa dig fram!

 

Ha en underbar kväll allihop, det är ni värda ♥︎ Kärlek, 

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas