anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Hemmagjord hamburgerdressing, burgare och pommes

God kväll alla fina!

För att fira in fredagen ordentligt blev det hemmagjorda hamburgare med pommes. Det är inte mycket som slår hemmagjord snabbmat! Tjocka, saftiga burgare med smältandes mozzarella, bacon, sallad, tomat, gurka och hemmagjord dressing på... Vattnas i munnen när jag tänker tillbaka på det. Eftersom min erfarenhet av glutenfria hamburgerbröd inte är speciellt högtravande, serverades min hamburgare utan bröd men med extra pommes och tillbehör. Det blir inte så mycket till recept eftersom man bara lägger ihop allting som man vill, men dressingen ska ni självklart få ta del av. Improviserad och helt FODMAP-fri som vanligt, bara att röra ihop och njuta!

Recept för hamburgerdressing:

*  Inlagd smurgåsgurka

* Tomatpuré

* Crème fraiche

* Majonnäs

* Salt och svartpeppar

 

Gör så här:

Finhacka några skivor smurgåsgurka, blanda ihop med en klick tomatpuré och sedan två lika delar crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

Detta var vår fredagsmat, snart väntar film, chips och annat gott för att stilla våra begär. Utan FODMAPs så klart. Hoppas ni mår bra och har en underbar fredagskväll allihop, det har jag och tänker fortsätta ha det tills det blir dags för sängen. Njut nu ordentligt av att helgen precis har börjat! Så mycket kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas