anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

FODMAP-fri remouladsås

Hej allihop!

Alla som följer FODMAP vet att det i princip inte går att äta några färdiga såser eller dressingar, då nästan alla innehåller lök, laktos eller gluten. Därför får man göra sina egna såser, vilket både blir godare och väldigt mycket hälsosammare. Det tar ett par minuter extra, men det är ju faktiskt så värt det. För ett par dagar sedan serverades smörstekt torskfilé, potatismos och hemmagjord remouladsås. Extremt svårslaget om ni frågar mig. Kan tillägga att de här hemma som åt av den köpta remouladsåsen tyckte att denna var godare, så det finns ingen anledning att inte röra ihop denna goding ;) Recept under bilden!

 Recept:

* Två msk créme fraiche 

* En msk majonnäs

* Två skivor inlagd smurgåsgurka

* En kapris

* Lite citronkoncentrat/pressad citron

* Curry, cayennepeppar, salt

 

Gör så här:

Finhacka smurgåsgurka och kapris och blanda ihop med créme fraiche, majonnäs och en skvätt citron. Krydda efter eget tycke med curry, cayennepeppar och salt.

 

Hoppas ni har haft en bra måndag allihop. Jag är hemma hos mina föräldrar och har bara tagit det lugnt idag, gosat med katterna och suttit i solen. Det har varit en sådan dag man behöver då och då för att orka kämpa på i vardagen. Imorgon ska jag äta lunch hos mormor, och hon har fått tydliga instruktioner om vad jag får äta och inte, haha. Mormors mat är dock värd att må lite dålig av, om det nu skulle vara så att jag missat något. Nu är det dags för soffan här hemma, vi hörs imorgon. Ha det fint ♥︎

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas