anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Återbesök hos dietisten

Hej fina ni!

Idag var jag som sagt på besök nummer två hos dietisten. Eftersom IBS-symtomen har förbättrats avsevärt och nästan helt försvunnit konstaterade vi att det ave dags att påbörja fas två i kostbehandlingen FODMAP, nämligen att börja återinföra livsmedel. Detta innebär att jag ska återinföra ett gult livsmedel varje dag, om inga symtom uppstår. Om jag får symtom får jag chilla ett par dagar med endast gröna livsmedel, och sedan prova att återinföra något annat gult. Först ska jag testa med små mängder, för att sedan öka mängden om magen samtycker. Jag är så taggad på detta, ni anar inte! Idag drack jag min första kopp kaffe på nästan två månader, som jag längtat alltså. Det var himmelskt. Mår bra hittills, men ibland kan det dröja upp till 24 timmar innan man får symtom, så vi får se imorgon hur det känns.

Jag har bestämt mig för att ta det lugnt i början och återinföra ett nytt livsmedel kanske varannan dag, för att vara på den säkra sidan. Något jag ser fram emot är att äta äpple. Enligt listan får en börja med ett halvt, och om det funkar kanske jag tillslut kan äta ett helt äpple utan att svälla upp till en ballong efteråt. Åh, vad jag längtar efter den (icke-)känslan. Tänk själva att kunna äta något och må bra efteråt. PEPPAD!!

Hoppas ni alla mår fantastiskt, det gör jag just nu när jag tänker på all mat som jag (förhoppningsvis) kommer kunna äta. Nu tycker jag att vi alla ska njuta av en kväll framför tvn med Vem vet mest och Sveriges mästerkock. Håll även utkik efter ett recept som kommer dyka upp här på bloggen senare ikväll, det vill ni inte missa, jag lovar ;)

Ha en underbar kväll allihop! Kärlek,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas