anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Bläckfiskringar med stekta grönsaker

Hej!

Alltså, oj. Tiden går så himla fort. Dagarna springer förbi och det är jul om typ en vecka?! Det känns som att jag har så mycket att göra innan dess, och vet inte om jag kommer hinna allt. Ganska mycket plugg, mat som ska ätas upp innan jul (ett trevligt problem dock, hehe), många människor jag vill hinna träffa och packa, städa och göra lägenheten färdig för jullov. Jag har inte bokat tågbiljett hem-hem heller än, så det ska också göras.

På tal om att äta upp mat innan jag åker hem-hem så är det frysrensning för fulla muggar här. Jag hade en halv påse med bläckfiskringar som jag tänkte att jag skulle äta upp innan jul. Jag hittade även en förpackning med grönkål. I kylen hade jag både morötter och vitkål som måste ätas upp innan jag åker, så det fick helt enkelt bli en härlig grönsaksröra med bläckfiskringar, alltsammans stekt i riktigt med olja för bästa smak. Serverade tillsammans med (hemmagjord) majonnäs. Blev hur gott som helst. I alla fall enligt ett sea-food-freak som jag. Mums.

Inggredienser:

* Olivolja

* En morot

* Körsbärstomater

* Grönkål

* Citronjuice

* Salt och peppar

* Olja

* Bläckfiskringar

* Majonnäs

 

Gör så här:

Skala och hacka morot och vitkål. Stek dem, tillsammans med grönkål, i olivolja. Salta och peppra.

Stek bläckfiskringarna i rikligt med olja. Pressa över lite citronjuice, salta och peppra. Servera med majonnäs. NJUT!

 

Som sagt är majonnäsen hemmagjord. Om ni vill ha receptet är det bara att hojta till! 

 

Hoppas ni haft en fin dag allihop ♥︎ Ta hand om er och klä på er ordentligt i kylan! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas