anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Ostchips

Helluu!

Puh, då har plugget satt igång igen. Redan efter de två första dagarna känner jag att varken kroppen eller huvudet är van vid flera timmars föreläsning i rad. Kroppen blir rastlös och huvudet tungt. För att inte tala om ögonen. Ärligt talat är det lite svårt att hålla dem öppna mot slutet av dagen. Jag har även än en gång påminnts om att det kostar pengar att leva. Och eftersom mat är den viktigaste byggstenen - i alla fall i mitt liv - blir det en ganska stor utgift varje månad. Detta leder oss in på hur en kan använda rester istället för att slänga dem. 

Alla som har ost på mackan vet att det kan vara svårt, för att inte tala om omöjligt, att hyvla det sista av osten. De flesta länger nog den lilla biten som blir över, men inte en äkta student! Varför inte passa på att göra supergoda ostchips av den istället? Jag hittar ingen anledning till varför en skulle låta bli. Så, istället för att slänga det sista av osten, kolla in receptet nedan och njut av knapriga och goda ostchips ikväll!

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Riv osten och lägg i små högar på ett bakplåtspapper. Ställ in i mitten av ugnen tills de har smält och blivit små chips. Ca 5 minuter. Se upp så de inte bränner! 

 

Hur enkelt och gott som helst. Tyvärr tar det ju ganska lång tid för en ensamstående student att ta sig igenom en hel ost, så det blir inte ostchips så ofta om en ska vänta tills osten är slut varje gång. Tur att det går att riva osten även då den inte är slut. Så en kan njuta lite då och då. Kanske ska göra dessa små knapriga godingar ikväll... Hur som helst. Hoppas ni har en fin kväll allihop! Ta hand om er ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas